5 linksmi žaidimai automobilyje

5 linksmi žaidimai automobilyje

02. Jul 2013, 10:05 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

1. Kas aš esu?

Vienas žaidėjas sugalvoja žinomą žmogų ar personažą. Pavyzdžiui Šekspyras, Mikė Pukuotukas ar Valdas Adamkus. Tuomet klausia kitų: "Kas aš esu?". Atsakyti galima tik "Taip" arba "Ne". 

"Ar tu gyvas?", "Ar tu gyveni Lietuvoje" ir panašūs klausimai atves jus prie teisingo atsakymo. Kas laimi, tas galvoja kitą personažą. 

2. Surinkite abėcėlę

Šis žaidimas nereikalauja didelių pastangų, svarbiausia - pastabumas. Surinkite visą abėcėlę iš pakelėje matomų daiktų pirmųjų raidžių. Akmuo, arbūzai - jau raidė A, burokai, bulvės, bulius - jau raidė B ir taip toliau. Atminkite - negalima naudoti to paties daikto dviems raidėms. Jeigu jau A "įskaičiavote" sakydami "automobilis", jau nebegalima gauti M, pervadinant "mašina".

3. Lyginis nelyginis

Šis žaidimas tinka jaunesniems žaidėjams. Jiems tereikia pasiskirstyti į dvi komandas ir stebėti automobilio numerius. Viena komanda "renka" numerius, kurių paskutinis skaičius nelyginis, o kita - kuomet lyginis. Už kiekvieną pamatymą - po tašką. Laimi ta komanda kuri pirmoji surenka 21 tašką.

4. Pasižiūrėk čia

Vienas labai paprastas, bet labai juokingas žaidimas. Vienas žaidėjas pradeda ir jis pasirenka į ką žiūrėti - gal į durelių rankeną, į sėdynę priešais ar savo kojas. Kitų žaidėjų tikslas - nukreipti jo žvilgsnį. Galite šaukti vardu, mojuoti priešais rankomis, juokinti, bet negalima vieno - jo liesti. Laimi tas, kuris ilgiausiai ištveria nepažiūrėjęs kitur. 

5. Kelionė tamsoje

Šis žaidimas žaidžiamas dieną, bet visi žaidėjai, išskyrus vieną, užsimerkia. Tuomet tas, kuris yra atsimerkęs pasakoja ką mato važiuojant pro šalį: medžius, degalines, sunkvežimius, milžinišką ežerą, jūrą, pilį, užkandinę… Kiti žaidėjai turi atspėti kada sakoma tiesa, o kada ne. Galima tai sakyti žodžiu ir skaičiuoti taškus, o galima pajutus, kad jau pasakojami išgalvoti faktai - atsimerkti ir sakyti "Pričiupau!". Jei iš tiesų pričiupote melagį - taškas jums, o jei ne - taškas jam. 

pypse pypse 06. Jul 2013, 16:42

Mes su 3 metų berniuku kai laukiame, važiuojame, ar pan., kad neprailgtų žaidžiame gyvųnų žaidimą😉 Paprasta - reikia apibūdinti ir vaikas jį turi atspėti. Paskui apibūdina vaikas ir aš bandau atspėti😀) Kuo ilgiau žaidžiam, tuo labiau vaikas prigalvoja asociacijų, tobuliau apibūdina. Kartais ir pats nepagalvotum. o kartais atsakymai būna tokie linksmi kad pakelia nuotaiką visam ekipažui😀 pvz. aš sakau: gyvūnas juodas su baltu. Gyvena Antarktidoje, kur žiema ir labai šalta. Tas gyvūnas turi snapą ir moka pasigauti žuvį. O maniškis sako - tai bus meškerė 😀)))) kitą dieną, jau pats apibūdina taip - gyvūnas, kuris yra Antarktidoje ir jis kaip meškerė 😀))