5 idėjos Tau ir vaikui

5 idėjos Tau ir vaikui

18. Jul 2011, 07:00

 

 

Parduotuvėse apstu įvairiausių priemonių, skirtų vaiko kūrybiškumo skatinimui: dažų ir pieštukų, kūrybinių rinkinukų.

Tačiau pasitelkus mamos fantaziją ir tai, ką rasime namuose, galima sukurti daug įsimintinų darbelių su vaiku neišleidžiant nė lito.

 

5 idėjos Tau ir tavo vaikui.

 

1.Kruopų paveikslai

 

Paimkime spalvoto kartono ir pieštuku ant jo nupieškime kontūrą (obuolio, apskritimo ar nesvarbu ko). Tą vietą patepkime klijais ir barstykime kruopomis. Tinka esamos po ranka: manų, grikių, perlinės kruopos. Baigę barstyti pakeliame popierių ir nukratome nereikalingas kruopas.

 

2. Druskos tešla

 

Vaikučiams, kuriems patinka minkyti molį ar plastiliną, patiks ir minkšta druskos tešla. Juolab, kad svarbiausia jos savybė – pigumas. Jai reikia:

  • 2 puodeliai miltų
  • 1 puodelis druskos
  • ¾ puodelio vandens

 

Šią tešlą galima ne tik naudoti vietoj plastilino, bet ir iškočiojus, įspausti vaikučio rankytės ar pėdutės atspaudą. Vėliau tešla sukietėja ir sausai laikoma yra ilgaamžė.

 

3. Naminiai dažai

 

Girdėjote, kad vaikams naudinga tapyti pirštukais? Tikrai tiesa! Ypač, jei tie dažai kvepia avietėmis ar mėlynėmis. Kaip jų pagaminti?

  • 100 ml vandens
  • 4 valgomieji šaukštai miltų
  • Šaukštas išspaustų aviečių (arba mėlynių, puikiai tinka ir burokėliai) sulčių

 

Viską išmaišius galima drąsiai piešti pirštuku ant popieriaus. Tiesa, šie dažai nuo pirštukų nenusiplaus taip greitai, kaip pirktiniai, tačiau būsite tikri, kad tai natūralus produktas, o ne kažin ko pridėti dažai.

 

4. Bulvių atspaudai

 

Perpjaukite bulvę ir joje kažką išskobkite (iš pradžių užteks, pvz., figūrų – trikampio, apskritimo). Tada merkite bulvę į dažus (tinka ir aukščiau aprašyti pačių pagaminti) ir spauduokite popieriuje.

 

5. Naminis plastilinas

 

Receptų, kaip pasigaminti naminio plastilino, galima rasti pačių įvairiausių. Mes siūlome patį paprasčiausią: vanduo +miltai. Jis ne kartą išbandytas, todėl kad ir kaip keistai skambėtų jo receptūra, jis toks yra - tiesiog išbandykite. Paimkite stiklinę miltų ir pilkite pamažu šalto vandens, kol pasidarys minkšta, prie rankų nelimpanti tešla. Štai ir plastilinas! Norite spalvoto? Įlašinkite dažų (tinka ir aviečių, mėlynių sultys) ir minkykite. Tiesa, kad plastilinas nusidažytų tolygiai, minkyti gali tekti ir pusvalandį, ir valandą.

 

Gražių akimirkų su mažyliu!

 

 

19. Jul 2011, 23:03

Negirdėtos, ačiū 😀 👍

18. Jul 2011, 14:12

Druskos tešla, lipdiniai įdomu, knygutės noriu tos, kur įvairūs lipdinukai, ir iš kruopų šaunu. Randam veiklos, šiuo metu prenumeruojam "KUTĮ" tai šaunūs užsiiėmimai 😉

18. Jul 2011, 13:18

kai Oskaras paaugs butinai isbandysim tesla su druska, seniai maciau si reepta ir tikrai idomu pabandyt😀