5 idėjos įdomiam vaikų gimtadieniui ar krikštynoms

5 idėjos įdomiam vaikų gimtadieniui ar krikštynoms

20. Jun 2014, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Sparčiai populiarėja teminiai vaikų gimtadieniai bei krikštynos. Juk daug paprasčiau viską organizuoti, kai žinote pagrindinę spalvą ar herojų, kuriais žavisi jūsų vaikutis. Tuomet prie tos temos derinkite ne tik staltiesę, servetėles ar lėkštutes, bet ir gimtadienio veiklą.

Vaikų gimtadienius ir šventes savo spektakliais puošiantys "Tavo teatriukas" (www.tavoteatriukas.lt)siūlo keletą temų, kurias būtų galima išpildyti ne tik papuošimais, bet ir spektakliais. 

1. Nepažįstamas keliautojas

Spektaklio personažai - Avytė, Žiurkė ( arba Drakonas) ir Lapė. Tai vieno aktoriaus pasirodymas. Neįtikėtina istorija, kaip trys visiškai skirtingi personažai patiria neįtikėtus nuotykius kai į jų kraštą atklysta nepažįstamas keliautojas.

Idėjos šventės apipavidalinimui: pakvieskite visus svečius apsirengti mėgstamiausiais herojais ir sutikę kiekvieną padarykite susipažinimo ceremoniją - juk būtina susipažinti su kiekvienu keliautoju. Šventei papuošti tiktų senoviniai lagaminai, sumaketuokite bilietus į gimtadienio kelionę, pasirūpinkite kelionei tinkamais užkandžiais ar pikniku. 

20140619170549-99660.jpg

2. Labai sena Princesių ir Piratų istorija

Spektaklis: tai dviejų aktorių pasirodymas. Kaip nuožmūs plėšikai, nedorėliai, o kartais ir dideli tinginiai piratai atranda gražiųjų princesių sala. Ar pavyks jiems susidraugauti? Sužinosite užsisakę nuotykių istoriją.

Idėjos šventei: ypatingai tinkanti tema 3-6 metų vaikams, kuomet kiekvienas berniukas nori būti piratas, o mergaitė - princese. Būtina paslėpti lobį, piešti kartu piratų vėliavą ir stengtis išgelbėti princesę. Galite daryti darbelius, kuriuose vaikai kurti karūnas, burtų lazdeles ar piratų kardus. Paruoškite stebuklingus užkandžius kaip "Jėgas grąžinantys sumuštiniai" ar "Juoktis priverčiantis putojantis gėrimas".

3. Kitoks meškiuko ir tigriuko pasakojimas.    

Spektaklis - dviejų aktorių pasirodymas. Nesvarbu kur tu būtum, nesvarbu ką darytum, svarbiausia dviejų geriausių draugų  draugystė, kurios dėka neįtikėtinos istorijos gali tapti realybe ir šie du mieli draugai atkeliaus pas tave!     

Šventė - ruoškitės į kelionę ir galite keliauti laiku! Pakvieskite visus svečius paklajoti po vaikučio gyvenimą, prisiminti koks jis gimė, kaip augo ir pasiekite dabartinį tikslą - gimtadienį ar krikštynas. Kiekvienas svečias galėtų paruošti "Prisiminimą" apie vaikutį ar papasakoti kodėl jis su juo draugauja. Meškiukų ir tigriukų temos stalo papuošimai labai tinka krikštynoms ar jaunesnių vaikučių gimtadieniui. 

4. Keliaujantis muzikantas.

Spektaklis: vieno arba dviejų personažų pasirodymas. Seksime pasaka apie keturis keliaujančius muzikantus, dainuosime, grosime, improvizuosime, o jei labai norėsis, vaikai galės pakeisti net pasakos siužetą.

Šventė: kvieskite visus muzikuoti! Tegu svečiai atsiveža savo mėgstamiausius muzikos instrumentus ir suburkite grupę. Nepamirškite muzikuojančių užkandžių: "Skambančių saldainių" ar "Dainuojančio torto"! Prikabinkite visur varpelių ar kitų garsus leidžiančių dalykų. 

5. Šokanti lėlytė 

Spektaklis - vieno arba dviejų personažų pasirodymas. Profesionalės šokėjos padės vaikams įsijausti ir kartu sukurti pasaka apie fėjas. Patekę į fėjų šalį vaikai patirs stebuklingus nuotykius. Fėjų kelionė šokiu ir muzika apjungs ir suvienys vaikus pasakiškoje kelionėje. Improvizacija padės išlaisvinti vaikų vaizduote.

Šventė skirta mergaitėms, kurios dievina fėjas. Pakvieskite drauges pasipuošti fėjomis, gaminkitės kartu sparnelius ir burtų lazdeles. Berniukai šiame gimtadienyje gali tapti elfais ar įkūnyti riterius. Fėjos mėgsta skraidyti lapais ir žiedlapiais, todėl grindis galite papuošti didžiuliais gėlių žiedais ar žaliais lapeliais - tegu vaikučiai šokuoja nuo vieno ant kito nepaliesdami žemės. Fėjų užkandžiai būtinai turi būti apibarstyti fėjų dulkėmis - blizgučiais!

20140619170630-28694.jpg