"Namų darbai“ tėvams, prieš leidžiant vaiką į darželį

"Namų darbai“ tėvams, prieš leidžiant vaiką į darželį

12. Aug 2013, 15:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kaip paruošti būsimą darželinuką šiam svarbiam jo gyvenimo etapui, kad nebūtų streso nei mamai, nei vaikui? Nuo kada pradėti kalbėti su vaikučiu apie tai? Kokius „namų darbus“ turi atlikti tėveliai, prieš leisdami vaikutį į darželį?

Apie tai mus konsultuoja Vilniaus nevalstybinio vaikų lopšelio – darželio “Rudnosiukas” auklėtoja – edukologė Kristina Chorocejienė (www.rudnosiukas.eu):

Visada kalbėkite su vaiku kaip su suaugusiu. Papasakokite, kas yra darželis, kodėl ten vaikšto vaikai, kodėl Jūsų vaikas ten eis.

Kai vaikštote netoliese vaikų darželio, nepraleiskite progos papasakoti, kaip ten gerai, kokios ten dirba geros auklėtojos, ir kiek turės daug draugų.

Pasakokite vaikui, girdint draugams ir pažįstamiems, kaip jums pasisekė, kad eisite į darželį, kad Jūsų vaikutis kartu su auklėtoja šoks, dainuos, klausysis pasakų, žais, skaitys knygeles, darželyje daug įvairių žaislų ir žaidimų.

Kuo anksčiau pradėsite kalbėti su vaikučiu apie tai, tuo geriau. Papasakokite, kad mama ir tėtis važiuoja į darbelį, sesės ir broliukai eina į mokyklą, o vaikučio vieta - darželyje, kur juo tinkamai pasirūpins.

Smulkiai papasakokite, koks darželio režimas, ką ir kokiu laiku jis veiks. Kuo detalesnis bus Jūsų pasakojimas, tuo ramesnis bus mažylis.

pypse pypse 12. Aug 2013, 16:24

😀 maniškiui tas nepadeda. jis nori iš kart į mokyklą, arba geriausia su mama namuose 😀 jau 1,5 metų bandė adaptuotis lopšelyje, bet taip ir nepriprato. Viliuosi, kad daržiuko grupė sužavės jį labiau.