Sveikutes, gal yra mamyčių kurios turi daržą, sodą ar žaliujančia palangę? O gal nori, bet nežino nuo ko pradėti? Taigi renkames sodininkės ieškom patarimu ir dalinames savo patarimais ir savo užaugintom gėrybėm. Gi neužkalnų teks raitotis rankoves ir ruoštis auginti. Taigi pradedame?
Sveikos. Naudinga tema. Man niekaip nesiseke su arbuzais, melionais - isbujoja po siltnami, o rezultatas nedziuginantis.... Ir porai tokie laibi sudygsta juos isretint vargas ir silpnuciai pastovei... Baklazanai man patinka, bet sudygsta daigai ir vel nieko...dar taip su pekinovkopustais zaidziau, suxydi man jie ir viskas.... Tai kantrybe issekus geriausia pomidorai ir agurkai su tais viskas ok buna
Norėčiau balkone agurkus pasisodint, bet va galvoju kokios talpos turėtų but vaonas? ar agurkam labia daug reikia? ar užtektų ir kokių 5 l?
Įdomu kaip butu su ta siuntų tarnybą, tikrai sulaikytu ir žiurėtų ar čia nenarkotikai ar koks kitas briedas 😀 Ot galvotu kokios biški dzin dzilin siuntinėja pelenus, o gal dar pagalvotų ar ne žmogaus pelenai, ekspertize atliktu. Gerai čia 😃
Dabar tik pamačiau tavo ilga staripsniuka ☺ 😃 Skubu skaityti. O tu pati esi bandžiusi ? pasiteisino mirkymas pelenų mišinyje?
man pelenu paberk 😃
O kam pelenai naudojami? Bulvėm?
o jai skyluciu padarysiu?
Gali pridengti, bet kekvieną dieną gausi pravedėnti 😀
na ziuresiu kas cia gausis.kazkada sejau bet niekas neisdygo ☹ o tiesa.kai pasesiu,pastatysiu ant palangez ir gal plevele uzdengt?
Su pomidorais man taip pat buvo bet čia todėl taip, kad per mažuose vazonuose auga pomidoram reikia daug vietos. Beto ir saulės reikia. O kas dėl paprikos, tai kiek žinau norint daugiau vaisių tai yra pipiriukų tai reiktų į didesnį sodint o norint mažiau tai gali rinktis pagal save kokiame vazone sodint. Beto auginant didesniame vazone ir pipiras automatiškai bus didesnis , bet turėsi daug čili. 😛
koks tas normalaus ugio? nes as buvau nusipirkus vysninius pomidoriukus kurie turejo buti mazi,o istyso iki lango virsaus,tai tas dziungles greit isravejau
5litru vazonas??? ant palanges? ir jame 1daiga? tai kas per pipiras bus kad tokio reikia?
Manau tiktu kokiu 5 litrų vazonas. O šeip kiek esu mačius pas vieną giminaite kuri augino čili vazone tai jau nebuvo didelis normalaus dydžio 😀 Pati šiemet žadu mėgint pasisodint čili tai žiurėsim kokie užaugs 😀
zaliu siauru ir mazu
as turiu zaliu siauru cili pipiriuku.kazin pats daigas bus aukstas ar ne.nenoriu per visa langa pipira auginti.noriu vazonelije krumiuka ( kelis daigus) nelabai dideli
Na manau per laistyti negalima tikrinti reikia, su pirštu paliesti jei drėgna nelaistai, o jei sausa laistai 😉 ir priklauso koks vazonas, bet savaitei vieną kartą tai tikrai reikia palaistyti. 😀
o laistyt kaip?
dekui 😀 einu lukstent cili pipiriukus 😀
Yra keli patarimai kaip pasiruošti sėjei. Palaikykite sėklas šaltai bent savaitėlę, puikiai tiktų šaldytuvas (tik ne šaldymo kamera!). Toks atvėsimas imituos žiemos miegą, todėl pasėtos sėklos turėtų "suprasti", kad atėjo pavasaris ir laikas dygti.
Bent kelias valandas prieš pat sėjimą pamirkykite sėklas vandenyje. Atmirkusi luobelė palengvina darbą prasikalti.
Susiraskit tinkamą žemę. Paprastai pipirai pakankamai gerai dygsta pomidorams, paprikoms skirtoje žemėje.
Sėjimas
Išmirkusias sėklas sėkite i gerai išpurentą drėgną žemę. Sėklytėms bus lengviau, jeigu jos bus ne giliau kaip keli milimetrai nuo žemės paviršiaus. Indelius laikyti šiltai, kol prasikals (pvz. šalia radiatoriaus). Turėkite kantrybės su rūšimis, kurios ypač ilgai dygsta (net 6 savaites!).
namu saligom ant palanges uzves pipiriuku?
kiek laiko dziovint? kai seji reik zemem uzbert ar palikt ant virsaus? jai i vidu tai kokiam gili? kazkada skaiciau kad jas pasaldyt reikia tipo po dziovinimo jos pabunda 😀
Pati nesu bandžius sodint su naminėm sėklom. Bet mano mama taip darydavo - išsijėmus sėklas iš pipiro jas paskleidžia ant popierinės servetėlės, ir džiovina. O kai jau išdžiuva galima sodinti. O kaip sodinti radau puiku straipsniuka http://www.xn--atriai-bkb.lt/skaitiniai/kaip-uzauginti-pipira/
😉
O su šviežia žole kai mulčiuoji nepūna? Esu girdėjus, kad pūną. Ar čia melas?
va tema gera 😀 nesu ismananti,tad papasakokit.turiu svieziu zaliu mazu cili pipiriuku.kaip is ju seklu galeciau uzsiauginti cili ant palanges? kaip paruost seklytes? kaip suset...
Aš šektiek tikiu tais sėjimo kalendoriais. Preitais metais pas mama buvau pasisodinus svogunų, sodinau pagal sodinimo kalendorių tai viskas labai gražiai ir dideli užaugo. O vat mama sodino vėliau tai jos netokie kaip mano buvo 😀
Aš taip pat apie gamtine žemdirbyste šektiek skaitinėjaus video žiurėjau, prietą rudenį sužinojau, tai neblogai atrodo taip bulves pasėtos didelės gražios ir ravėti nereikia. Bet, kad gali ten gyventi pelės tai man irgi nelabai. Sau eini apžiurėt kaip auga derlius ir išoka koke pelė tai siaubas jaučiu visa balsa išklykčiau, kad net visas kaimas girdėtų 😃
Čia mano vyro sritis, aš tik padedu ... iš dalies gėda, kad vyras daugiau nusimano apie daržus, bet jis tuos mokslus baigęs, tai jo hobis ir nežadu aš čia baisiai kompleksuoti 😀 Aš tik nusirenku ir sudoroju derlių 😃 Aišku padedu visapusiškai, bet ne visada įmanoma.
Ne, mano vyras šios sritie specas ir mes pasitariam kada sėti, tiksliau jis pasako 😃
Mes paprikas sėjom šį mėn. prieš pilnatį. Pomidorus sėsim kovo mėn. pr.
Mačiau Jūs puiki sodininkė, įdomu ar daug reikia tus daržus ravėt? Taip norėčiau daržo, bet kas gyvena netoli niekas nenori skolint žemės 😃 Būtų neblogai, bent ant kokių cepelinų pasisodint bulvių 😃 Bet bijau, kad tiek dažnai negalėčiau važinėtis ir prižiūrėti jį.
O dėl arbūzų auginimo balkone tai 👍 butinai mėginsiu ačiū už įdėja. aš ir taip manau, sėklas daigint kovo mėnesio pradžioj. nors tiek tesodinsi, bet vistiek, vaikam bus smagu kai gales ateit ir nusiskint. 😉