skyrybos

12. Mar, 08:06

laba diena, norejau pasiklausti padaviau vyra skyryboms, siuo metu yra tvarkomi dokumentai, radau neistikybes irodymu ar jie galios teisme jeigu neistikimybe ivykdyta man ji palikus ir padavus skyrybom?

03. Apr 2011, 11:56

turėjau omeny 6 mėn susitaikymo laikotarpį, nenuspaudžiau skaičiaus

03. Apr 2011, 11:54

mamukas83, yra tam teisininkai, geriausia pas juos kreiptis, nes čia labai paviršutiniška, visų aplinkybių neišdėstysite ir tai per daug konfidencialu. Yra advokatų, teisininkų, pas teisininkus bus pigiau, yra valstybės garantuojama teisinė pagalba, tik reikia susirinkti pažymas, kad pajamos neleidžia samdyti privatų advokatą ir t.t..O, kad Jūs paduosite vyrą į teismą, tai nereiškia, kad Jūs kalta, tai ne kaltės įrodymas, jei Jūs pavargote, kad viena išlaikote šeimą, tai Jūsų atžvilgiu kaltė-vyro neprisidėjimas prie šeimos išlaikymo, atsakomybės nebuvimas, galbūt neprisidėjimas auklėjant vaikus ir pan. Jei bendru sutarimu neišeina skirtis, o dėl vieno sutuoktinio kaltės, tai turite pririnkti tam rimtų argumentų ir įrodymų. beabejo, jei už viską visada viena visur mokėjote-sunku nebus. Daug visko yra ir gali būti, bet, kad teismas iš kartų priimtų Jūsų ieškinį, neatmestų ar nereiktų šalinti trūkumų, geriausia eiti tiesiai pas teisininkus, išdėstyti aplinkybes ir parengs ieškinį, išaiškins viską, nėra ko bijoti ir laukti, jei tirkai matote, kad šeimos nepavyks išsaugoti ir situacija nepasikeis, jei turite nors vieną abejonę ar vyras nenori skirtis, teismas skirs mėn laikotarpį susitaikymui, bet vėlgi, jei kreipsitės į teisininkus, jie surašys ieškinį taip, kad galbūt to 6 mėn laikotarpio neskirs.

02. Apr 2011, 19:04

tai jei as noriu skirtis del to, kad pavargau islaikyti seima jau du metus ir tempti visa atsakomybe ant saves, tai cia butu mano kalte? ar vyro? 😀 Ir kaip teisingai surasyti prasyma skyryboms?

02. Apr 2011, 18:25

Mamukas83, konkrečiai ir neišeina pasakyti formulės, pagal kurią teismas vienodai "kepa" bylas, atsižvelgiant į bylos esmę. Šeimos bylose ypač svarbu aplinkybės, kaltė kaip minėjo teisininkas, dar yra protingumo ir sąžiningumo kriterijai, kuriais remiantis priimamas sprendimas....

02. Apr 2011, 16:29

aisku tai, kad niekas neaisku 😀 Aciu uz atsakymus.

02. Apr 2011, 15:17

taip, teisininkas paminėjo LAT praktiką, jei tarkim paskola buvo paima konkrečiai įsigyti vairuotojo pažymėjimą-ginčytinas dalykas, nes paskirtis kaip ir asmeninė

02. Apr 2011, 15:15

na, kas mokėjo vartojimo paskolą, reikšmės nėra, nes kaip minėjau vis tiek ji buvo naudojama šeimos reikmėms, tačiau viskas yra įrodoma ir nuginčijama. Na, vaiko tai tikrai iš Jūsų niekas neatims, tačiau, jei mokate asmeninę paskolą, kad turėtume gyvenamąjį būstą sau ir dukrytei-teismas į viską atsižvelgia ir padalina turtą taip, kad nenukentėtų nei viena šalis, o kas priklauso asmeninės nuosavybės teise-tas priklauso, toks turtas nėra dalintinas. Tačiau-kas liečia dar tas paskolas ir visas kita-klaidinga yra manyti, kad visas turtas, kuris yra užgyventas sutuoktinių yra dalintinas pusiau, teismas neretai nukrypsta nuo lygių dalių principo, tačiau tai jau įrodinėjimo galia.

02. Apr 2011, 12:44

Vienos paskolos imtos vyro teisems, kita imta masinai. masina pardavem, bet paskolas visas mokejau visad as. Jis tik keleta menesiu mokejo kai dirbo. Dukryte zinoma bus su manimi, bet va cia kliutis ir gaunasi. jei visos skolos lieka man, as dar iki santuokos turiu buta isigijusi su banko paskola. tai db gautusi taip, kad as negaleciau dukrytes auginti, nes visas skolas tureciau moketi?nebent kazko nesupratau.

02. Apr 2011, 12:34

Geriausia, kai šalys abi susitaria savo vardu paimtas paskolas pasilikti sau po skyrybų, tačiau teismas nagrinėdamas ginčo atveju bylą, aiškinas visas aplinkybes, mokumo klausimus, su kuo vaikai lieka, veda derybas teismo posėdžių metu, dabar labai sudėtinga pasakyti-kaip tuos pinigus paskirstytų ir nuspręstų. Priklauso dar nuo to, kokiam tikslui paskolos, kas mokėjo, kas moka, nesvarbu, kieno vardu paskola paimta, bet jei ji naudojama šeimos poreikiams tenkinti-ji yra bendra. manau, teisininkas pritars man, kad teismas gali visaip tas paskolas paskirstyti, atsižvelgiant į Jūsų gyvenimo aplinkybes, finansinę padėtį ir vaikų interesus...

31. Mar 2011, 13:24

Laba diena. Musu seima priejo kritini taska. Norejau pasiteirauti kaip dalinamos skolos skirybu atveju? Vyro vardu yra 1000 lt o mano vardu yra 6000 lt? ankstesnes paskolas mokejau as, nors buvo paimtos vyro vardu, inasus i banka taip pat dariau as. Ar teismas nepaliks tu visu skolu tik man moketi, jei vyras yra nedirbantis ir nemokus? aciu uz atsakyma

26. Mar 2011, 08:25

Laba.Ačiū už operatyvų atsakymą.Taip, būtent tą užmokesčio dalį turėjau mintyse. Tai kaip dabar nustatyti, kokią užmokesčio dalį turi skirti sutuoktinis alimentams?Negi taip pat abipusiu sutarimu?Tai čia pasaka be galo su skyrybomis ir sutarimais. Kiek aš , kaip auginsianti vaiką, galiu reikalauti iš savo sutuoktinio?Ačiū už atsakymą.

25. Mar 2011, 18:39

Laba diena.Nusprendėm su vyru pradėti skyrybų procesą. Dalykas ir šiaip nemalonus, o dar galvoti, nuo ko pradėti...Norėčiau sužinoti,tai nuo kogi reiktų pradėti. Ir dar man įdomu, ar vis dar galioja 25 proc. alimentų atskaičiavimas nuo DU?Kaip būtų išskaičiuojamas alimentų dydis?Ačiū už operatyvų atsakymą.

13. Mar 2011, 11:26

Dekui 😀

12. Mar 2011, 20:06

laba diena, norejau pasiklausti padaviau vyra skyryboms, siuo metu yra tvarkomi dokumentai, radau neistikybes irodymu ar jie galios teisme jeigu neistikimybe ivykdyta man ji palikus ir padavus skyrybom?

1 2