Pirmosios mažylio maudynės

10. Oct, 03:08

Sveikos mamytes:) Girdejau kelias nuomones kada galima pradeti maudyti mazyli atsivezus is gimdymo namu:vienos maudo tik atsivezusios, kitos-tik nukritus virksteles liekanai, nes bijo suslapinti, trecios drasiai maudo, o tada dezinfekuoja spiritu, dar vienos pila i vonele kalio permanganato, naudoja tik vaikiska muiliuka ar specialu maudymosi aliejuka i vonele:) Pasidalinkit su busimom mamytem (tame tarpe ir su manim), kaip ir kada jus pradejote maziuku maudynes, ar nedrebejo rankos pirma karta tai darant, ar turejote pagalbininku ar puikiai susitvarkete pacios?:)

25. Sep 2012, 19:18

Naujagimiams turi būti maudynių metu temperatūra 24-26 laipsniai. Mes šiaip mėgėjai vėsiau, tai gyd. sakė, kad kamabaryje nebūtų vėsiau nei 22 laipsniai, o maudynių metu 24 laipsniai. Vėliau, kai vaikutis didesnis, tai gali būti maudynių metu ir 22-23 laipsniai, o kambaryje 1🤓22 laipsniai. Mums taip gyd. sakė, nors tarkim žinau atvejį, kai naujagimis augo ir būdavo žiemos metu kambaryje tik 10 šilumos rytais ir nieko, užaugo sveikas vyrukas jau beveik 2 m. 😀 Manau, geriau vėsiau nei per karšta 😀

25. Sep 2012, 17:45

Na pas mus kambaryje buna apie 21 laipsni silumos gal jai tikrai per vesu, nes ji tokia labai jau siluma megsta pastebejau. O dabar ypac dregna pasidare kambariuose.

25. Sep 2012, 11:09

Musu maudynes buvo antra diena kai grizom is gimdimo namu,maude mano mama pirmus du kartus nes pati labai bijojau,o maziukiui labai patiko maudytis 😀)

24. Sep 2012, 21:04

Maniškė labai verkė per pirmąsias maudynes, kai buvo 6 paros, kitąkart dariau vėsesnį vandenuką ir jau mažiau verkė 😀 O kokia kambaryje temperatūra būna pas jus, kai maudot? Pas mus ne mažiau 24, paprastai daugiau nei 25 ir nebūna.

24. Sep 2012, 20:08

Na musu pirmosios maudynes tai buvo po keturiu dienu, kai tik grizom namo iskart sekancia diena maudem. Neverke, tik truputi issigandusi buvo 😀 kol numaudem tai nieko, bet paskui kol nusluostau, kol viska isvalau, aprengiu rekia kaip nesavu balsu. Net nezinau ar jai vesu kambaryje, ar tiesiog nepatinka, bet jau labai nepatenkinta.

19. Sep 2012, 13:15

Sveikos,oj mums nuo pat pradziu labai patiko maudytis,is pradziu stebedavo viska rimtu veidu,kai dar mazai judejo,kai jau pradejom sedet tai kaip as sakiau paskandinsim kaimynus su tokiu taskymu😃,db mums metai ir5men beveik,iki pat siol megsta taskytis zaisti su zaisliukais vonelei.Tik beda kad pas mus duso kabina,tai dar kol telpam vonelei maudomes,paskui jau atsistojes tures buti,jokiu pasipliuskenimu nebebus,neidomu vaikeliui bus.

19. Jul 2012, 18:55

pirmosios maudynes dar buvo ligonineje.tada as buvau tik stebetoja o mazyli maude gydytoja.nei asaru nei verksmo.be emociju.kai padejo ji ant ranksluoscio gydytoja tapo stebetoja o as ji sluosciau ir rengiau.po keliu dienu teko jau man vienai ji maudyti.truputi bijojau,nesnekinau,nes mintys buvo tik kaip jo nepaleisti,nes slydo is ranku,ar gerai darau... bet neverke.o jau kitus kartus drasiai

20. Apr 2012, 18:02

sveika evitamylimaile teisingai sako gerdusiux atikrink ar ne per karstas ir nepersaltas mes visada vaikeli maudom kai yra 37 tm o prie topacio ikisu alkune ir patikrinu ar nekarstas alkune jautriausia vieta 😀tada potruputi ne iskarto vaikeli slapink pirma kojytes su ranka savo kol visa sulapini aisku ir kalbet reikia ir kisi nes jai sausa iskart dedi jis tiesiog issigasta pabandyk manau pades😀

06. Feb 2012, 07:41

Reikes pabandyti 😀 Nes taip jau klykia nesavu balsu.Bet ji juk dar mazute.Vistiek greitai maudytis reikes 😀

05. Feb 2012, 21:56

gali buti perkarstas vandenukas,butinai isitikink kad jai neperkarstas.mano mazutis kai buvo keliu sav perkarstu maudziau tai klykdavo,bet daktare atejo ir pamoke 😀reikia mazute pripratinti prie vandenuko,tas labai veikia.paplukdink ja kai idedi i vandenuka,pakalbink,gal pades 😀

05. Feb 2012, 20:38

nieko jai blogo, tiesiog nepatinka, bijo, gal issigando ko 😉 buvo ir manajam toks tarpsnis, kai maudymas uztrukdavo labai trumpai, nes klykdavo, poto praejo ir is vandens buvo sunku iskrapstyti 😀

05. Feb 2012, 20:30

Sveikos panos,noreciau kaiko paklausti.Mano mazylei 1 menesiukas.Ir kaip tik 02-04 ja maudziau bet ji tiesiog bijo vandens!Nepatinka klykia nesavu balsu lyg skerdziama butu.Gal kas jai blogai?

12. Nov 2011, 11:03

tai tikriausi taip ir bus nes nenoriu kad pirmas blynas prisviles butu😀

12. Nov 2011, 10:55

roberta,patikek tikrai nera baisu.aisku maudyk pirma karta ne viena.😉

12. Nov 2011, 10:46

sveikute vilete taip detaliai viska papasakojai😀kai pasiklausau jusu patarimu net ramiau pasidaro😀

12. Nov 2011, 10:46

as taip pat noreciau paklaust,ar patinka vaikiukui su siuo ratu,evacka 😉

12. Nov 2011, 10:36

sveikutes 😀 na musu pirmosios maudynes praejo labai gerai..maudem 4 diena po gimdymo.padejo mano mama..pylem paprasta vandenuka ir nieko daugiau nedejom, tik plaukucius su sampuniuku isplovem, nes buvo labai sukibe po gimdymo.o maudem taip.pirma susukom leliuka i merliuka ir po truputeli leidom i vandeni, sako jei per pirmas maudynes leliaus neisgasdinsi tai ir toliau nebijos maudytis.mes laikem uz sprando na ir pakisus ranka po nugaryte truputeli, tada vaikas gali pluduriuoti, jam taip patogiau o ir mums lengviau priziureti kad galvyte nepanirtu.verke mergyte, bet per sekancias maudynes jau nebe, o dabar tai net juokiasi (mums beveik 2 men ) tai tokia musu patirtis. beje evacka, kur toki rata pirkot, norim ir mes 😀

12. Nov 2011, 10:21

nuo pat ryto rasau su klaidom.turi but:butinai 😀

12. Nov 2011, 10:20

sveikos 😉bytinai roberta papasakok 😉

12. Nov 2011, 10:13

giedre,tikiuosi taip ir bus kad paemusi mazyle visos baimes dings😀na tikiuosi viskas gerai bus su pirmuoju maudymusi jei ka papasakosiu kaip sekesi😀jetus...renata uzjauciu tave issivaizduoju kokioj busenoj buvai kai tap atsitiko....

11. Nov 2011, 20:34

sveika roberta 😉as manau,kai tu paimsi savo angeliuka i rankas dings visos tavo baimes 😀kiek zinau buna vaikuciu kurie nemegsta maudyniu,na o maniskei tai labai patinka.as maudziau trecia diena po gimdymo.maudeme kartu su vyru,vandenuka virinau,bet i ji nieko nepyliau.reik truputi atsargiau pradzioje,kol nenukritusi bambyte.taip kad nebijok,ir gero tau gimdymo 😉

11. Nov 2011, 16:38

norejau paklausti ar butinai reikia per pirma maudymasi pilti i vandeni kazka ar nebutina?greitai tureciau gimdyti bet labiau bijau negimdymo o pirmu maudyniu nes prisiklausiau tiek dalyku 😀kad jei per staigiai kisi vaika prades tampyt lupa nu zodziu tik prigazdino mane kad net galvoju kad nemaudysiu pati o norisi juk mano vaikelis tai norisi ir nuo pirmu dienu paciai ir priziuret😀

10. Oct 2011, 12:38

Mes ir penkiu dieneliu,maude visi 😀

10. Oct 2011, 12:32

Musu maudynes nuo 2men---->
LABAI patinka

31. Oct 2009, 23:00

Mum leido maudyti namučių parsivežus iškart😀 tai pirmosios maudynės buvo penkių dienelių

14. Oct 2009, 14:35

saunu 😉

14. Oct 2009, 14:14

man buvo baisoka, bet veliau jau maudziau ir nebijojau

14. Oct 2009, 13:26

nera tas vaikutis toks jau gleznas, juk svelniai elgies kai maudai kas jam atsitis... ne nu juk mama moka elgtis su savo vaiku, man net minties nebuvo BIJOT maudyt savo vaika :O

14. Oct 2009, 11:15

kad jie tokie mazuciai buna kad bijai paimt ant ranku

13. Oct 2009, 22:19

teisybe,kai virkstele nukrito, tada reikia maudyti, mum tai pasiseke, ligoninej nukrito, bet dar ta pati ryta skiepuka gavo, tai neleido maudyti, tik kita dienele😀))

1 2