Sveikos visos, gal pasidalintumete patirtimi kiek laiko gimdete pirmaji savo leliuka? esu girdejus kad pirmasis gimdymas trunka labai ilgai,ar tai tiesa? na zinoma nekalbu apie ta , kuris baigiasi cezario pjuviu :)
Sveikos visos, gal pasidalintumete patirtimi kiek laiko gimdete pirmaji savo leliuka? esu girdejus kad pirmasis gimdymas trunka labai ilgai,ar tai tiesa? na zinoma nekalbu apie ta , kuris baigiasi cezario pjuviu :)
mano gimdymas truko nuo vandenuku prakirpimo(nubego) prejus 5.55val jau mazoji verke man ant krutines 😀
Vandenys nubego vidurnakti (apie 1val. nakties) ir iškart plustelėjo nežmoniski skausmai, net nesugebėjau išlaikyt telefono, bei kvėpuot.o dar žiaurios budinčios pakliuvo.liepe pačiai daiktus susirinkt ir susinešt kitam kolidoriaus gale esanti priešgimdyvine palata, o dar poto klizma dare,...tai tris valandas pražviegiau ir prasiraičiau ant priešgimdyvinės lovos kol budėtojos gėrė kava.o tada užlėkusi kita akušerė kuri su greitaja vežė i pasvaly kita gimdyve patikrino mane tai iškart tos "kavos gerėjos" skraidino mane ant 'samalioto' ir 04 val 03 min pagimdziau savo mažiuką. tai su viskuom gavosi tik 3 valandos baimės, nevilties, ir skausmo
laba as greitai pagimdziau su saremiai ir gimdymu1val30min. O kai nubego valdenys tai po 20min jau maziukas verke.
vandenys pradejo begti puse 10 ryto,bet as nesupratau ,kad cia vandenys,nes lb negaug isbego, iki puse 12 namuose pravaiksciojau, tada tik pradejo kuteliot taip idomiai pilvo apacia,kas kart vis lyg stipriau ir reguliariai taip,nutariau vaziuot i ligonine pasitikrint,tai sedau uz vairo ir 16km iveikiau be vargo o is ten mane isprase pas savo gydytoja siuntimo,o man jau labiau skaudejo, tik paklause ar jau vandenys nubego,sakau nzn pirmas gimdymas, lyg tai kazkas bega,vistik liepe siuntima vaziuot atsivest,tai nulekiau i kita miesto gala ,mano gydytojos nebuvo,tai ejau pas kita,ji pasodino ant "lektuvo" ir pasiurpo, 7cm atsidare vandenys nubege...jau neuzilgo gimdyt reiks, tai paskambinusi i skyriu nubare ,kad mane siuntineja nesiteike patikrinti,tada sedau i masina ir gryzau i ligonine,nebenorejo isleist sako kvieciam greitaja, sakau ne viena tesu, (nors buvau vienut vienutele) tai gryzauir tiesiai i gimdykla puse 3 jau buvo viskas 😀 laikia savo klecka , tai galima sakyt nuo saremiu pradzios iki galo isejo 2,5val
15 val
vandenukus prakirpo 10 val pagimdziau 11,37 val bet is viso 8,5 valandu isejo
man 17 val prasidejo pilvo apacioje kutenimai 😀 tada 01:00 atsiduriau gimdykloje, tada 07:00 prakirpo vandenis ir tada 12:50 turejau mergyte 😀
17,5 h. Pries 9 pradejo laset vandenys, 11.30 buvau jau palatoj su prasidejusiais saremiais, 16.30 pradejo leist skatinamus, 23.30 epidura, po kurios 2 valandos ramaus snaudulio ir 2.22 gime Gabrielyte 😀
puse7 prakirpo vandenis tada leido skatinamuosius,gimdyt pradejau 9,40 ir po 24 minuteliu turejau maza stebukliuka 😀
man skausmai prasidejo apie 22wal,3wal nakties nuleido wandenis ir 7.07 turejau salia suneli,nereikejo nei siuwimi,nei jokiu skatinamuju,leido nospa kad nuimtu skausma,bet ji man nieko nepadejo:-)
Man vandenis prakirpo apie 17:30, o pagimdziau 20:02
7h pradejo skatinti gimdyma(isauke man ji,nes jau 11d po termino buwo ir wandenuku biski kaip ir maziau,nei turi buti),17.35h pagimdziau po 11h saremiu....
10 ryto prakirpo vandenis, 15.05 gime dukriukas😀
sveikos.. niu man nepasitvirtino ka knygose rase,kad pirmagymi pagimdyti sunkiau ir ilgiau viskas trunka. As pasigimdziau nuo atvaziavimo i ligonine per 4val.ir labai greitai,be dideliu vargu😀 aisku ir be jokiu vaistu - naturaliai.
Man viskas prasidejo 6h..o 15:50 jau turejau savo angeleli..tai taip iseina kad man viskas truko 9val50min..
Pirmasis truko apie 21val. Skausmingas ir ilgas buvo. Apie 12val dienos pradejo kazkas vykti. pradejau saremius jausti po truputuka ir trumpai. apstodavo kartkartem. Toj pacioj dienoj nuo 22val saremius pradejau jausti kas 15-20min. ir taip visa nakti. paryciais sugalvojau atsigult i vonia kad pagreitinciau veikla ir kad skausma apmalšinciau. o apie 8val ryto islipus is vonios saremiai prasidejo kas 6-7min. nors vonia skausmo neapmalsino. tik veikla pagreitejo. bet ir tai trumpam. tuomet padedant vyrui pasidariau klizmute. susidejom daiktus ir ligoninej atsidurem apie puse 10val ryto. o kol vaziavom saremiai dingo. ir tik pries 19val. pagimdziau. Stūmiau 30min. tikrai ilgai. saremiai mane labai nukamavo. buvo velniskai skaudziai. o db laukiuosi antro, tai labai tikiuosi, kad antro gimimas bus trumpesnis kaip kad sakoma. o vyrui pasakiau, kad antra tik su epidūru gimdysiu. deja... turiu tromba kojoje ir leidziuosi skystinancius krauja vaistus. o del ju epiduro negalima daryti. tai va, neisivaizduoju kaip bus. o bus taip kaip bus. jei ištvėriau 21val, ištversiu, jei reikės, ir dar karta.
antro vaikelio gimimas greitesnis nei pirmo
maniskis truko tikrai labai trumpai: vandenys nubego 23 val saremiai prasidejo panasiai 23.30 beveik iskart kas 4 min o 01.55 jau turejau dukryte 😀 tai sugaisom viso apie 2 val, jei pirmas tiktai tiek uztruko tai planuojant antra reiks pasidometi gimdymu namuose, nes galiu ir nesuspeti i liginine 😀 nes sako, kad antras buna trumpesnis 😀
13,5 val 😀 12 dienos vandenys nubego 2 val prasidejo saremiai oprincese gime 1.25 min nakties 😀
man vandenys nubego 1 nakties,o dukryte gime 7,55 ryto 😀
vandenys nubėgo apie pusę dvyliktos nakties, sąrėmiai prasidėjo apie pusę keturių, o sūnėlis gimė pirmą val. dienos 😀
As pirmuosius saremius pajutau nuo 6val. ryto, per visa diena skaiciavau kas kiek kartojasi ir padaznejus kas 15 min. vakare 21 val isveze i ligonine. Suleido skatinamuju, tablete zoleliu dave ir sako pamiegok, o ryte ziuresim kaip bus. Tai visa nakti pravaiksciojau i tualeta, vandenukai po truputi nutekejo, o 3val. pasizadinau gydytoja ir apziurejus jau issivede i gimdykla. Nuo 5val pradejau gimdyti ir 5.45val isvydau savo aukseli 😀 Maniau, kad bus skaudziau, bet isvydus mazyli iskart visi skausmai dingo 😀
labukas gimdziau nei ilgai nei trumpai mazdau 6 valandas,skausmingiausia buvo sariamai nes gimdziau naturaliai na o kai islindo mergyte baigesi ir pasimirso visi skausmai 😀
Na as gimdziau apie 18 val neduok tiu dieve visas panevezi aukstas nuo manu aimanu skambejo net sesutes neateidavo...ateidavo kai tonusus klausyt mazikes reikejo...net po gimdymo nuvesta i pogimdybine palata visos sesutes ateidavuses jau mane zinojo...labai ilgas tas gimdymas buvo paskaicius jusu komentarus jum tik pavydet galiu
pirmas gimdymas truko,saremiai 4val o berniuko atejimas 5min.gime 3,6kg
niu va, adomas2010, as irgi gimdziau 10 val. ir galiausiai sustojo gimdymo veikla ir buvo padaryta eksta cezaris.. be to, pas mane kliniskai siaurias dubuo, o sunelis buvo nemazas - 3.930kg ir 55 cm 😀
as tai gimdziau 9 val. bet poto vistiek isoperavo nes sunelis didelis buvo beveik 5kg
as tai gimdziau 9 val. bet poto vistiek isopero nes sunelis didelis buvo beveik 5kg
na, ne visos po laimingom zvaigzdem gimsta... kitom ir ilgiau tie gimdymai uztrunka 😀
Sveikos. As turiu gimdyti Liepos 2 diena.Bet kazkaip nebijau.Tikiuosi viskas bus gerai.Esu priaugus svorio 15 kg.