Būsimos mamytės Mažeikiuose

19. May, 10:26

Sveikos Mažeikietės.

02. Dec 2010, 17:16

Aš irgi dažnai nieko nepasidarau 😀 Pvz. šiandien išvis nieko..... Kartais dar apsitvarkau, valgyt pasidarau... Ar norėjau paklaust Erikos, ar ir pas juos toks baordakas kaip pas mus, kai 2 maži vaikučiai? Aš tai jau nebeapsikenčiu, pastoviai bordakas, visą dieną tvarkaus, o atėjus rytui - vėl tas pats ☹ Niu kažkoks košmaras... Jau kartais ir rankos nebekyla vėl eit tvarkytis, atrodo beprasmiška... ☹

02. Dec 2010, 17:15

as jau ne nepamenu 😀 gal nuo kokiu 6 men. Ar teisingai galvoju, panduk?

02. Dec 2010, 17:14

ar pas jus ner salta? man kai buna rytinis, arba pietryciu vejas, taip isgairina miegamaji, kad jame tik +18 belieka..

02. Dec 2010, 17:14

o nuo kada mažiukus galima pradėti sodinti?

02. Dec 2010, 17:13

bet jau koks susidomejimas gelytem 😀 tikra panele 😀 dabar tetis gaus nest abiem savo damom geliu 😀

02. Dec 2010, 17:13

Oi, ne ta, o šita

02. Dec 2010, 17:12

Tai kad ten apkirpta ta foto 😀

02. Dec 2010, 17:11

tu bent jau kazka pasidarai, o as geriausiu atveju valgyt 😃

02. Dec 2010, 17:10

Paulytė nesivarto dar, kartais nuo nugaros ant šoniuko lyg bando suktis, bet dar nelabai išeina.. O per dieną aš kompą kankinu, valgyti padarau, kambarius apsitvarkau, nieko rimto nenuveikiu, o žiūriu, kad jau diena prabėgo. Labai greitai man su Paulyte laikas bėga. Laukiu kada truputį atšils, galėsiu dar vežimą lauke pastūmdyti. Dabar tokia izoliuota jaučiuosi, užsidariusi ištisai namie.

02. Dec 2010, 17:08

na vadinas musiskiai jau turi pradet vartytis 😀 Nes jau neuzilgu 2 men.

02. Dec 2010, 17:07

O, žiūriu mes visai čia normaliai pradėjom vartytis 😀 O kažkur kitur skaičiau,. kad tik kokių 4-5 mėn kažkur 😀

02. Dec 2010, 17:07

Trečią, ketvirtą gyvenimo savaitę naujagimis turi kelti galvytę ir išlaikyti ją – bent sekundę ar dvi. Su galvos kėlimu susiję nugaros ir liemens raumenys, stuburo formavimasis. Antrą, trečią gyvenimo mėnėsį vaikas pradeda vartytis. “Turbūt visos mamos yra tai patyrusios – paguldydavai ant stalo ar ant lovos, ir vaikutis niekada neapsiversdavo – per tą laiką gali nubėgti į vonią ar dar kažką greitai nuveikti. Bet vieną gražią dieną jis apsiverčia ir nukrenta nuo to stalo“, — pasakoja docentė. Kad vaikutis apsiverstų, ir mamai reikėtų truputį pasistengti: pervystydama pirmų savaičių vaikutį turi guldyti ant pilvuko – tai skatina laikyti galvutę ir tobulėja liemens judesiai. Praėjus keliems mėnesiams po apsivertimo, vaikelis gali pradėti šliaužioti. Taigi to galime sulaukti iš penkių-septynių mėnesių kūdikio, arba net ir vėliau. Kai sustiprėja kojų ir liemens apačioje esantys raumenys, vaikutis ima ropoti – paprastai prieš pradedant vaikščioti – tarp aštuonių ir dvylikos mėnesių. Pats atsisėsti gali ir šešių, ir aštuonių mėnesių kūdikis. Kai kurie pradeda sėdėti labai anksti – būdami vos penkių mėnesių. Jei dar nesėdi aštuonių mėnėsių vaikutis, reikia stebėti, ką jis dar daro – galbūt puikiai vartosi ir net šliaužoja, gal sėdėti jam tiesiog nepatinka. Žodžiu, vaikas nebūtinai vystosi taip, kaip parašyta vadovėliuose, ir nebūtinai vienas veiksmas seka po kito: „Reikia žiūrėti kompleksiškai. Jeigu vaikas apskritai nejudrus, vangus, suglebęs – tada reikia ieškoti raumenų, nervų ar kitokios ligos. Tačiau nereikia nerimauti, jei vaikas atsistojo nešliaužiojęs, arba jei nemėgsta stovėti ar sėdėti .“ Tačiau viena taisyklė galioja visiems vaikučiams – iki keturiolikos mėnėsių mažyliai turi pradėti vaikščioti.

02. Dec 2010, 17:04

o kokio amziaus turi vartytis? As kai su Ugne KMUk gulejau, tai musu palatos kambariokas 1.5 men. jau vartesi.

panduk, parodyk Meidutes foto, kur i profili ikelei 😉

Jūsų kliackams dar per anksti vartytis 😀 Jei ir apsivers nuo pilvuko ant nugaros, tai tik neišlaikę lygsvaros 😀 Nors Meidutei dar jauirgi per anksti būtų taip apsiversti, tai užtai ir nustebau 😀

02. Dec 2010, 17:03

as dar drasiai palikineju ant lovos ir ant sofos svetainej, bet jau pradedu galvot, kad pavojinga.

02. Dec 2010, 17:02

Niu jau dabar bijau ant lovos vieną palikti 😀 Jau kelias dienas čia saugau ją, jau sukinėjasi po lovą 😀

02. Dec 2010, 17:02

imlus tie maziukai 😀o Paulyte apsivercia nuo pilvuko ant nugaros? Jokubas kelia kojyte, bet dar nemoka😃

02. Dec 2010, 17:01

ka tu, Milke, per dienas veiki? As tai nieko nebepasidarau. Nes diena, kai Jokubas miega, vezima stumdau... Kitaip pabunda tuoj. Tai viena ranka MK bendrauju 😀

02. Dec 2010, 17:01

niu ir aš labai nustebau 😀 Mokėjo jau gražiai ant šoniuko pasisukti, jau kojas susikeldavo, belikdavo tik iki galo apsiversti 😀 Šiandien porą kartų aš jai parodžiau kaip apsiversti ir ji dabar pati ėmė ir apsivertė taip porą kartų 😀

02. Dec 2010, 16:56

oho, šaunuolė Meidutė. Dabar jau teks saugoti mažiukę, kad neišsiridentų 😀

02. Dec 2010, 16:51

saunuole Meidute 😀

02. Dec 2010, 16:48

O mes labai norim pasigirti 😀 Šiandien 2 kartus Meidutė pati ant pilvuko apsivertė 😀

02. Dec 2010, 14:09

tai va, todel ir metaus...

02. Dec 2010, 13:10

Nors aš irgi labai norėčiau važiuot su mašina, daugiau galima šalių pamatyti, bet manau zuikiams dar per sunkios tokios kelionės 😀

02. Dec 2010, 13:09

O ir saugumo atžvilgiu kažin ar labai gerai su mašina, o jei dar kartais suges mašina, tai tada išvis... 😀

02. Dec 2010, 13:06

Niu sunkoka su mašina tokiam mažyliui 😀 Ar nusėdės jums tiek jis 😀

02. Dec 2010, 13:05

9 menesiu vaikas jau daug protingesnis nei dabar, bet vistiek, sunkoka jam kelione bus, juk daugiausia laiko praleisit vaziuodami. Va mano dukterecia dabar 9 menesiu yra, tai is kauno i mazeikius vaziuodami pavargsta 😀

02. Dec 2010, 13:01

Tai vat, viskas atsiremia i pinigus. DAbar vel delioju- kaip geriau- su savo masina, ar skrist iki vokeitijos su lektuvu, o tada issinuomot masina... Delioju vienaip, delioju kitiap. Pigiau su savo auto, o ir daiktu gali daugiau pasiimt, bet va, ar istversim tokia kelione? I viena puse 2000 km. Aisku, tada reitku susideliot taip marsruta, kad kiikviena diena vis kitoj saly kazka apziuret. Jokubui bus 9 men. tada.

02. Dec 2010, 12:58

Oi, kaip smagu jums Odeta 😀 Aš irgi labai noriu į kokią kelionę, bet laukiu, kad Meidutė nors kiek paaugtų 😀