Apie E priedus

02. Mar, 08:49

sveikos mamytes,ka tik baigiau ziureti laida per LNK paskutine instancija ir pakraupau...Ka mes valgom?? Ka duodam savo maziesiems?? baisu kas darosi su visais tais E priedais :( Tai va noriu pasidalinti geru tinklalapiu www.sveikasvaikas.lt ten yra labai daug produktu ir surasyta kurie kenksmingi,kurie be E o kuriu is vis negalima vartoti..Tad bukim budrios ir nepatingekim apziureti ka perkam juk kalbam apie musu brangiausia turta vaikucius ir manau visos norime kad jie uzaugtu kuo sveikesni ,protingesni ir grazesni... :)

02. Mar 2010, 21:45

Na tai pasakoju, ka man pasakojo😀 As pati nesu dirbusi parduotuveje, tai neisivaizduoju kaip ten viskas daroma😀

elenyte, tai dar ledas nekaltas palyginus pries visa sita s....Bet ziuriu as ko vis kepant farsa vandenelis is kazkur atsiranda😃
Aiste, oi, kad mali tai labai gerai darai...as vis pritingiu😉

zodziu, reikia uzsimerkt ir nieko nematyt

02. Mar 2010, 21:43

nevisada is galo, nuo pardavejos priklauso. pati dirbau. jei pardaveja dirba bele kaip, tai ten tvarkos nebus

02. Mar 2010, 21:43

eglyciuke, galiu parasyti kiek as uzsirasiusi, o daugiau-net neisivaizduoju kaip atrinkti, nes ju begalo daug...E250,249,102,251,231,232,311,320,321,220-228,234antibiotikas,450kalio ir natrio difosfatas,635,306-309,ir t.t.....
dar nepamirskit apie sampuna, duso zele, muila su naftos likuciu produktais, kremu veidui su ta pacia nafta😃Oi, cia galima isproteti😃

02. Mar 2010, 21:42

Jei ju nutinka taip, kad reikia pirkti mesa, niekada neperku maltos. Perku gabala ir namuose pati sumalu. Tada bent zinau, kad nera jokiu odeliu ir gysleliu 😃

02. Mar 2010, 21:41

as tai niekada neziurejau tu E, reikes paziureti

Ne, Amelija, cia visiems pieno produktams, kuriu galiojimo laikas pasibaiges. Tam, kad parduotuve nepatirtu nuostolio, uzraso naujus galiojimo laikus ir toliau sekmingai prekiauja. Ir siaip, ta moteris patare preke visada imti is galo, ten sudetos sviezesnes.
Nezinau, ar visuose PC taip daroma. Bet tame, kur dirbo ta moteris, tai taip.

elenyte, ne tiek del saves, manau, rupinames, kiek del savo angeliuku, mes jau vistiek esam prisipompave maziau ar daugiau to meslo, o vaikiukai musu gal dar tiek nespejo, tai nesinori ju nuodyti ☹ dabar stengsiuos ir as ziureti tuos E.

02. Mar 2010, 21:40

as vakar dariau koldunus, labai skiriasi nuo pirktiniu. tik kad farsas pirktinis, ten ir nezinia ko prideta. mama dirba pardoj, tai mato kaip jie farsa mala. ideda dirbtinio ledo, kad svorio butu daugiau

02. Mar 2010, 21:39

elenyte, as jau senai susirupinusi, bet kaip jau sakiau, esu tik mazas varztelis sistemoj, nu kur as desiuos, ka as pirskiu, tusciomis is parduotuves isejau, kai buvau maniakiskai i etiketes panirus.Nera ka pirkti.neprilakstysi i turgelius....☹

02. Mar 2010, 21:39

As tai sakiau susirasysiu blogus E ant lapo ir zygiuosiu i parduotuve ir man nesvarbu praleisiu ten dvi valandas bet stengsiuos nusipirkti kas bent kazkiek sveikiau..Tik aisku nezinau ar is vis rasiu ka nors ☹

02. Mar 2010, 21:38

aiste, girdejau apie perplaunamas misraines, o tai pieno produktam, tai cia tie kur atskirai sudeti nutrina galiojima??

02. Mar 2010, 21:37

saunuole aiste as irgi stengiuosi nepirk pusfabrikaciu o mesos gaminius perku tik auksciausios rusies nors ir ten neaisku ko prideta..

02. Mar 2010, 21:36

aha, visi susirupino ka valgo😀

02. Mar 2010, 21:35

eglyciuke, jeigu E uzvadintas 621, tai pagal mane ju yra jau 600, ar as ne taip suprantu?kiek prekiu isiminti galesi, kiek skaiciuku???vat atsiverciau savo sasiuvini ir pvz geras E270-pieno rugstis, o jau blogas E250.jei dar butu kazkokia sistema kad pvz nuo 100-iki 300 geri, o visi kiti blogi, lengviau butu.bet taip nera, jie maisosi, eina vienas blogas, du geri...

Kulseles perkame saldytas. Visada nulupu odele. Kepu arba verdu pati.
Pusfabrikaciu taip pat neperkame, stengiuosi namuose padaryti koldunu, lietiniu blynu, zemaiciu blynu. Kazkada zemaiciu blynu pirkau parduotuveje. Pradejau kepti, o kol kepiau paskaiciau sudeti. Kai pamaciau kas ten sudeta, viska ismeciau laukan.
Siaip nesu isranki ar kokia gurmane, nu bet tiesiog tampyti pradeda, kai pamatai sudeti....

elenyte man irgi kimba jauciu po tos laidos apkrovimas tam puslapiui nezmoniskas.. 😀

02. Mar 2010, 21:34

tai va Elenyte gerai amelija sake idomu ka jie patys valgo??Jiems visai nerupi kas bus po kokiu 20 metu jei ir toliau taip nuodys maista del milijonu..

02. Mar 2010, 21:34

o kodel man neatidaro www.sveikasvaikas.lt?

02. Mar 2010, 21:32

Misrainiu niekada gyvenime neperku parduotuveje. Kai gulejau ligonineje, palatos drauge buvo vieno PC darbuotoja. ji papsakojo kaip daromos misraines. Sake, kad ten deda visas darzoves, kuriu galiojimo laikas pasibaiges, o visokius pelesius ir glitumus nuplauna vandeniu.
Nuo pieno produktu specialiu skysciu nutrina galiojimo datas ir uzraso naujas.
O mesos gaminiu sake, jos pacios is to PC neperka 😃 Nes zino, kas ten sudeta 😃

Jo teisingai,sekmes 😀

as irgi ziurejau sia laida, baisu, net nesinori tos mesos valgyti. o vista ir desreles labai megstu. tikrai tiem verslininkams rupi tik uzsidirbti milijonus, jiems nesvarbu ka gamina

02. Mar 2010, 21:27

reikes pabandyti, gal pavyks paziureti

02. Mar 2010, 21:27

Tai zodziu kaip benoretumem, to E neisvengsime, svarbiausia ziureti, kad nebutu to E621, teisingai supratau?

02. Mar 2010, 21:26

tai va tame puslapyje ir nurodyta koks E yra kenksmingas o koks ne ..va atsidarai ir matai Milka sokoladas jame 1 E kazkoks(nepamenu) ir prie jo varnele kuri reiskia kad sis E nekenksmingas.. be to manau gali ta laida paziuret per interneta ,bandyk i Google i vest paskutine instancija ir ieskok gal rasi siaip labai verta paziuret..

02. Mar 2010, 21:24

Agonija, taip yra ir geru, as buvau susirasiusi.Bet cia pasaka be galo, nes ju neimanoma susirasyti ir su tuo sarasu eiti i parda.kazkada buvau labai isigilinusi kad nepirkti nesamoniu-tai parduotuvej pakilnojusi prekes praktiskai isejau tusciomis....Jei viename vienas, kitame kitas E....Nera dabar beveik nei vieno produkto be tu E.Tiesa, mamytes, zinokit kad pusfabrikaciai kuriuos prekybos centruose parduoda(visokios misraines ir mesytes) irgi turi ohoho kiek E.Reiskia net parduotuvej begaminant misraine nekalta ideda to brudo☹

02. Mar 2010, 21:21

bet zinau, kad yra kazkokiu priedu E, kurie nera kenksmingi, ar taip? Beto tu E yra begale, o mums isvis prastai nes mes airijoje gyvenam, tai cia lietuvisku gaminiu nedaug, ir neturim kur pasiziureti, ka galima pirkti ka ne ☹

02. Mar 2010, 21:19

Agonija svarbiausia kad nebutu E621 tai didziausias nuodas! I tai ir atkreipk demesi kai pirksi maistuka o daugiau tai ka galiu pasakyt apie ta laida.. Pasakojo kaip fermose per 3 menesius uzauginamos kiaules kurios maitinamos genetiskai modifikuota soja,dar sake kad visi sietie E sukelia vezio susirgimus ir kad ypac pavojingi vaikams ,jau nekalbu apie nescias moteris kurios gali del tu genetiskai modifikuotu produktu pagimdyti apsigimimu turinciu vaikus ir t.t pasaka be galo..Na zodziu...As tai sakiau dabar man tas puslapis bus pastoviai atverstas pries einant i parduotuve,gaila kad anksciau nezinojau kad toks yra..Del kainu tai taip kuo sveikiau -tuo brangiau..Ot prisigyvenom ka??

02. Mar 2010, 21:17

agonija, reikia sudetyje ieskoti raide E ir skaiciuku pazymetu priedu, kiek dabar atsimenu, pats pavojingiausias E621, nes jis antibiotikas.kiekvienas priedas kazka pagerina maiste, skoni, kvapa ar dar ka nors.Yra pvz krabu lazdeles, nors ten ne kvapo krabu mesos, tik skonis kvapo.Zodziu chemija apgaudineja musu smegeneles.Valgom s....ir manom kad cia duonyte😀

1 2 3