Sveikos mamytes, esamos ir busimos :) Arteja mano diena, su busimu vyru svarsciau galimybe - kad pasilikt savo mergautine, o per bruksneli jo pavarde. Juk jei kils nepatogumu galesiu pasikeisti.. O dabar, man visko vienu metu perdaug... Taigi noriu isgirsti jusu nuomone - ar pavardes per bruksneli jums neatrodo kvailai? :)
Aš nemanau, kad tai mados reikalas. Tai labiau žmogaus noro reikalas sakyčiau... Aš visad svajojau kad būsiu -ienė. Bet dabar tekėsiu, ir nėra jokių šansų tos pavardės sulietuvint 😀
as norejau pasiimt vyro pavarde ir be jokiu galuniu, bet pas mus lt negalima, reik uzsieni tuoktis tada 😃 tai teko apsieit ir su ė 😀
aš visiskai pritariu ADATELE tau😉
KAip smagu išvysti tiek daug atsiliepimų, gaila daugiau jų apie galunę e, ar ė... 😀 O mano vyro pavardė nelietuviška, ji baigiasi raide U. Taigi jos tikrai nedarkysiu nei su galūnėm -iene, nei -ė, nes neskambės tada visai. jo mama irgi su nelietuvišku pavardės variantu 😀
😀 kiek zmoniu tiek ir nuomoniu 😀
sorry uz klaidas, mano mergyte man padeda rasyt 😀
as e pasirnikau, nenorejau buti iene.. o ir man pavarde su e skamba geriau nei iene. I r nemanau kad tai mados reikalas.. jei yra atsirado daugiau galimybiu ir daugiau pasirinkimu, tai kodel gi nesirinkus is ju kas grziau 😀
na as pasirinkau galune e ne del mados, tiesiog niekad man galune iene nepatiko, geriau jau savo mergautine pavarde pasilikciau
as irgi -iene man kazkaip keistai skamba ta -e man Umbrasiene graziau skamba nei kokia tai Umbrase😃
moteris ima vyro pavarde,tai isreikia jam pagarba,sutikima buti jo zmona, juk taip buvo nuo neatmenamu laiku. man graziau galune -iene nei - e, aisku, yra graziu ir su - e. bet tai tik mados reikalas. o mados daznai keiciasi")
Man savosios pavardes taip pat buvo gaila. Visgi 24 metus su ja gyvenau 😀 Bet pasidaviau tradicijoms ir pasirinkau vyro pavarde su tradicine galune -ienė. Pritariu lieposmamytei, kad pavardes su galune -ė mados reikalas
😀)
na man pavarde su galune e butu juokingai skambejus, dabar normaliau 😃
man kazkaip negrazios tos istekejusi moteru galunes iene, kai istekejau pasirinkau galune e, vyrui nelabai patiko, bet nusileido😀
na mazyte su dvejais vardukais sandra ir labai graziai bent man skabma 😀 o cia yra kiekvienos reikalas 😀 zinoma yra propblemeliu bet jos visos sutvarkamos 😀
As ir masciau apie dviguba pavarde, bet tiek mano tiek vyro pavarde labai ilga, vien apie formalumus pagalvojau, kad turesiu daug problemu 😀 Bet jei tam pasiryzai kodel gi ne 😀
Tame ir esme, kad dvigubi vardai ir dvigubos pavardės gali sukelti šiokių tokių nepatogumų 😀 Bet manau viskas sutvarkoma 😀
tikrai ir nieko cia blogo kad du vardai. netgi grazu, tik sako kad geriau nereikia dvieju. na bet cia kaip kas jau nori. negali but visi vienodi ir vienodai mastyt 😀
Sandra - kaikurie deda vaikams du vardus iškarto 😀
nu man ai kazkokia nesamone,dvi pavardes tai gal dar ir vardus pasilikti kriksto dirmavones😃
aisku kad cia kiekvienos moters individualus reikalas. niekad nepagalvojau net apie tai kad pasilikt ir savo ir vyro pavarde 😀 visad nuo pat mazens svajojau kad kada nors pakeisiu savo pavarde i vyro pavarde. nors maniske be galo man grazi ir dar labai garsi, bet vistiek svajoju apie vyro pavarde 😀nors butu idomu turet dvi 😉
Vaikas turės vyro pavardę.
kaip as cia parasiau,matai l skubu...o kokia zadate deti vaikui pavarde?
na kristulia man atrodo tu pati atsakei i savo klausima.tau l artima tavo pavarde,tad daryk taip kaip sirdis liepia-pasilik savo pavarde ir vyro turek.ir tiek.tai juk tavo gyvenimas...o koki desit vaikia pavarde zadate deti vaikui?
Tai mes ir nelietuvinsim, nes paprasciausiai negraziai lietuviskai skambetu ir nenorim jos darkyt 😀 Noriu ir savo pavardes, nes ji man tokiaaaaaaa artima 😀
zinok mano dukryte turi du vardus ir jau kyla nepatogumu, kiek visiems sakai vardus jie vierna uzraso, o potot kai nueini kur su dokai, man kiti prieakistauja, o neisaiskinsi kad tu kaltas ar kiras ☹ na bet man ir grazu 😀 tai tu vyro pavardes juk gali nelietuvinti
Man su vardu ir bruksneliu butu 25 ženklai, bet tik 6 iš jų vyro pavardė 😀 Aš irgi galvojau apie tuos kylančius nepatogumus.. Bet ryšiuos pabandyti, juk po to gali susitvarkyt dokumentus ir pasilikt tik vyro pavardę, ar ne? 😀
bet man, asmeniskai, tai nepatinka taip😀
mano mama turi pavarde per bruksneli tai jai kyla tokie nepatogumai:
1. Jos vardas su pavardemis sudaro 23 ženkllus (+1 brūkšnelis) - ne visuose dokumentuose, kuriuos reikia pildyti būna tiek langelių;
2. Kai praleidžia brūkšnelį - dokumentus reikia pildyti antrą kartą, ypač internetu;
3. bent jau prieš 8 metus, tai žmonės painiodavo kuri pavardė turi būti pirma, arba tiesiog klausdavo ar galima nerašyti mergautinės pavardės. bet nežinau ar dabar taip yra.
Man gražu šitaip. Kai kurioms moterims tai individualumo ženklas. Aš būčiau taip pat padariusi, tik kad mano labai gremėzdiška pavardė būtų: su vardu 31 ženklas....
Jei kalbėti apie trumpąsias galūnes tai man pavyzdziui visai gražu. Kiek buvo kalbėta, siekiama kad ištekėjusios moters ir netekėjusios merginos pavardžių galūnės nesiskirtų - būtų visai šaunu. O dabar tėtis: -evičius, mama -evičė, o dukra vistiek -evičiūtė.
as tai -iene😃 bet cia kiekvieno zmogaus asmenine nuomone, nieko pikto tame nematau, kaip kam patinka taip tas daro😀