Vakar pietums sugalvojau dukrytei duoti paragauti naujo produkto - žirnių. Nežinojau, ar valgys, tad viriau kaip sriubą, o sriubas Emilija labai mėgsta.
Valgė ir sriubą, ir vien žirnių košę.
Sudėtinės dalys:
žirniai;
pasirinkti prieskoniai;
gabalėlis sviesto;
tarkuota morka;
pieno;
šaukštas Gerber vištienos;
dešrelė (nebūtinai, dėjau tam atvejui jei nevalgys nei sriubos, nei košės).
Gaminimas:
1. Suruošiame sriubai - košei reikalingus produktus. Žirnius geriausia prieš tai porą valandų pamirkyti šaltame vandenyje.
2. Žirnius su prieskoniais išverdame piene. Prieš baigiant virti įdedame dešrelę.
3. Į išvirusią sriubą - košę įdedame šaukštą Gerber kalakutienos.
4. Skanaujame užsikandant dešrele.
Skanu 😀