Žiemos atostogas moksleiviai gali praleisti "Įspūdžiautojų“ stovykloje

Žiemos atostogas moksleiviai gali praleisti "Įspūdžiautojų“ stovykloje

17. Dec 2011, 00:00

 

"Įspūdžiautojų“ stovykloje – lipdymas iš druskos tešlos, lenktynės su plaustais baseine

 

 Moksleivių žiemos atostogų metu, gruodžio 27–30 ir sausio 2–6 dienomis, Lietuvos vaikų ir jaunimo centras (LVJC) organizuoja smagią stovyklą 7–12 m vaikams „Įspūdžiautojai: žiemos atostogos". Ši programa skirta tiems, kurie nori išsišėlti įvairiose kūrybinėse dirbtuvėse ir judriuose užsiėmimuose sporto salėje ar baseine, taip pat išmokti laisviau bendrauti, labiau pasitikėti savimi.

 

Pasak Agnės Ambrukaitienės, LVJC direktoriaus pavaduotojos, dalyvaudami kūrybiškose ir judriose įspūdžiautojų veiklose vaikai pailsės nuo pareigų, draudimų ir taisyklių, su kuriomis jie susiduria kiekvieną dieną. Su vaikais dirbantys menininkai ir patyrę neformaliojo ugdymo specialistai ne tik įtrauks visus ir kiekvieną į aktyvų veiksmą, bet ir suteiks naudingų žinių ir įgūdžių, kuriais vėliau jie galės dalintis su savo draugais.

 

Stovyklos metu vaikams organizuojamos lipdymo, teatrinių improvizacijų, graffiti dirbtuvės, baseino pramogos, kepyklėlė. Kartu su keramike Tilmante Kligyte iš druskos tešlos įspūdžiautojai lipdys įvairiausius gyvūnus. Čia jie ne tik išmoks lipdyti, bet ir sužinos, kaip iš kiekvienoje virtuvėje lengvai randamų priemonių patiems užminkyti ir įvairiomis spalvomis nudažyti druskos tešlą, ką daryti, kad tešla neliptų prie rankų, greitai džiūtų ir kvepėtų kakava ar cinamonu.

 

Kartu su menininku Mindaugu Tikniumi įspūdžiautojai popieriaus lape išbandys graffiti bei sužinos daug įdomių dalykų apie šią gatvės meno rūšį. LVJC baseine įspūdžiautojai ne tik tobulins plaukimo įgūdžius, bet ir lenktyniaus su savadarbiais plaustais, sukurtais iš plaukimo lentelių, ląstų kitų neskęstančių plaukimo priemonių. LVJC kavinėje „Jaunimo slėnis“ stovyklautojai keps įvairiausių formų ir spalvų imbierinius sausainius, o dienos pabaigoje, užsigerdamos arbata ar pienu, jų darbą vertins mamos.

 

Teatrinių improvizacijų dieną vaikai tapę įvairiausiais personažais, atsidurs netikėčiausiose situacijose ir tobulins gebėjimus, padedančius tvirtai jaustis ir pasitikėti savimi.

 

Daugiau informacijos: www.lvjc.lt