Žaidimas – tai vaikų darbas! + renkame LEGO® DUPLO laimėtoją

Žaidimas – tai vaikų darbas! + renkame LEGO® DUPLO laimėtoją

03. May 2019, 06:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Manote, kad vaikų žaidimas  - tai nieko rimta? Jūs klystate. Iš tiesų, žaisdami vaikai dirba labai sunkiai – jie lavina įvairiausius įgūdžius.

Žiūrint į žaidžiančius vaikus neretai kyla mintis: „Kokie jie laimingi, gali štai sau taip nieko neveikti, tik žaisti kiaurą dieną!“ Tačiau pasinėrę į žaidimą mažyliai įgyja daug naujų įgūdžių. Vis dar tuo abejojate? Įsitikinkite patys. 

 Kodėl žaidimas svarbus vaiko raidai?

Mažyliai žaisdami ne tik šauniai ir linksmai leidžia laiką, bet ir išmoksta naujų dalykų. Žaidimas – pats geriausias metodas, leidžiantis mažus vaikus mokyti ir lavinti. Žaisdami vaikai eksperimentuoja, randa sprendimus, kaip išspręsti vieną ar kitą problemą, nepaisant to, kad suaugusiems šios tiesos atrodo akivaizdžios ir paprastos. Tėvams atrodo, kad paprasčiau vaikui paaiškinti ar parodyti, kaip veikia ar kaip elgtis su vienu ar kitu daiktu. Tokiu būdu problemą galima išspręsti greičiau, tačiau tai nepadeda mažylio raidai.

Vaikų raidos specialistai ir psichologai tvirtina, kad mokymosi rezultatai yra gilesni, kai įgyjame žinių paremtų savo patirtimi, rasdami sprendimus savarankiškai, net jei tenka ne kartą suklysti. Tad kai tėvams norisi pataisyti kreivą vaiko kaladėlių statinį, geriau susilaikyti ir leisti mažyliui pačiam išsiaiškinti, ką jis padarė ne taip ir ištaisyti klaidą. Žaisdami lavinamaisiais žaislais, pavyzdžiui, LEGO DUPLO kaladėlių rinkiniu „Skaičių traukinys“, vaikai nuo 1,5 metų gali ne tik lavinti savo motorinius įgūdžius jungdami vieną kaladėlę su kita, bet ir pažinti skaičius bei išmokti skaičiuoti. Tereikia šiek tiek tėvų pagalbos ir praktikos ir pamatysite, kaip matematikos pagrindus mažylis įgis  smagiai žaisdamas.

Žaidimas taip pat padeda lavinti vaikų kūrybiškumą ir mąstymą. Tai neribota erdvė fantazijai skleistis. Originalus mąstymas šiandien viena reikalingiausių savybių ir šį talentą nuo mažų dienų padeda lavinti kūrybiški žaidimai.

Žaisdami mažyliai lavina motorikos įgūdžius. Suimdami mažus daiktus, tokius kaip kaladėlės, jie tobulina pirštelių miklumą, daiktų suėmimo dviem pirštais įgūdžius (kas mažiems vaikams būna itin sudėtinga), judesių koordinaciją, kruopštumą ir be abejo, - tokia veikla vaikams teikia džiaugsmą ir malonumą.

Žaisdami vaikai mokosi socialinių įgūdžių. Pavyzdžiui,  žaisdami su tėvais ir kitais šeimos nariais, mažyliai dalinasi žaislais, laikosi žaidimo taisyklių. Šios pamokos ypač svarbios vaikams besirengiantiems lankyti darželį ir mokyklą. Padėti vaikui suprasti, kaip veikia visuomenė, galima ir žaidžiant vaidmenimis pasitelkus, pavyzdžiui LEGO DUPLO mini figūrėles. Mažyliams patiks žaisti įsikūnijant į skirtingus personažus ir išmokti elgesio taisyklių, sužinoti, kad kiekvienas asmuo turi tam tikrų pareigų.

Idėja smagiam žaidimui 

Maži vaikai kopijuoja suaugusiųjų elgesį. Jei mama kalba telefonu, mažyliui taip pat nori daryti tą patį. Kodėl gi nesusikūrus savo mobiliojo telefono iš DUPLO kaladėlių? Tam puikiai tiks kaladėlės su skaičiais iš DUPLO rinkinio „Skaičių traukinys“. Iš jų galima sukonstruoti mobiliojo telefono klaviatūrą. Telefono antenai galima panaudoti traukinio kamino detalę. Šis telefonas nelabai panašus į mamos, tiesa? Nieko tokio. Leiskite atsiskleisti mažylio fantazijai – tegul jis sukuria telefono modelį pagal save. Dabar mažajam kūrėjui galės paskambinti ne tik mama ar močiutė, bet ir meškiukas iš gretimo kambario. Ir nepamirškite vaikui pasakyti savo telefono numerio – jis ne tik galės jums paskambinti, bet ir smagiai žaisdamas išmoks skaičius.

LEGO® DUPLO® skaičių traukinys!

LEGO® DUPLO® skaičių traukinys yra spalvinga pažintis su skaičiais ir skaičiavimu. Jūsų mažyliui patiks konstruoti ir perkonstruoti šį stambų traukinį, ir tuo pačiu jis išmoks atpažinti pirmuosius skaičius. 2 DUPLO vaikų ir katės figūrėlės atvers papildomų galimybių žaisti vaidmenimis, tad šis rinkinys žada daug konstravimo, važiavimo ir pažinimo džiaugsmo. DUPLO kaladėlės yra saugios ir specialiai pritaikytos mažoms rankutėms.

LEGO® DUPLO® Ugniagesių automobilis

Kurkite gyvenimiškus scenarijus LEGO® DUPLO® miestelyje – pažįstamame pasaulyje su šiuolaikiškomis DUPLO figūrėlėmis. Padėkite savo mažajam ugniagesiui skubėti į pagalbą su šiuo 10901 ugniagesių automobiliu vaikams, kuris turi žybsinčius švyturėlius ir garsinę sireną! Šis lengvai konstruojamas žaislinis gaisrinės automobilis turi atidaromą stalčių ir kopėčias. Mažiesiems patiks padėti ugniagesiams iškelti katę iš sukonstruojamo medžio! Į rinkinį įeina 2 DUPLO figūrėlės ir katės figūrėlė.

Laimėtoja - komentaruose! :)

vivi vivi 03. May 2019, 13:01

Smagumėlis! Labai ačiū! Galės vaikai kartu dėliot! 😃

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 03. May 2019, 11:15

Ačiū visoms dalyvavusioms. Traukiame vieną laimingąją čia, portale, o kita laimėtoja paaiškės Facebooke. Skubėkite žiūrėti https://www.facebook.com/mamyciuklubas.lt/ 😀 Lego Duplo Skaičių traukinį laimi....VIVI!!! Sveikiname!

juddita juddita 01. May 2019, 08:25

Namie neįsivaizduoja gyvenimo be lego ir mašinų,kai užsiima,verda tikras gyvenimas. O kieme neišlipa iš batuto ir supynės

kristuliuuxx kristuliuuxx 01. May 2019, 07:51

Neda (2,8m) labai mėgsta žaisti smėlio dėžėje. ?o kai oras to neleidžia , namie piešia ir konstruoja su lego ?

vivi vivi 30. Apr 2019, 13:25

Slėpynės, o mėgstamiausias žaislas yra tas, su kuriuo tuo metu žaidžia sesė/brolis 😃

Anita Anita 30. Apr 2019, 08:08

Mėgstamiausi žaidimai dabar lakstyti su balansiniu tiek lauke, tiek namie, nes tik šį pavasarį užaugo iki balansinio. O jei prisėdus, tada vis ką nors konstruoti, statyti ar rikiuoti

kodelcia kodelcia 29. Apr 2019, 23:34

*nenusibosta

kodelcia kodelcia 29. Apr 2019, 23:34

Nusibosta statybos iš kaladėlių ir žaidimai su traktoriais, stumdytuvais ir kt. 😀

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 29. Apr 2019, 21:50

Naujausias mūsų trimečio žaidimų išradimas - konstruoti iš lego transporto priemones, kraną. Mano darbas jam "vežti" mažojo brolio kamuoliukus. Nikolas juos tuo kranu krauna į dėžutę ??

reaqua reaqua 29. Apr 2019, 18:16

Vyresnėlio užsiėmimas - žaidimai su kareiviais ir Lego.
Vidurinysis mėgsta, kai jam skaito knygas, patinka dėlionės, lipdyti iš modelino.

ikke ikke 29. Apr 2019, 17:16

Mūsų dukrytės (2,5 m) mėgstamiausias žaidimas - smėlio bokštų statyba smėlio dėžėje 😀

Dovilė 1991 Dovilė 1991 29. Apr 2019, 16:17

Mums labiausiai patinka piešti ir konstruoti ?

Emama Emama 29. Apr 2019, 15:26

Metinuko smagiausias zaidimas siuo metu - viska metyti ir sakyti BUM (juk tai labai juokinga) 😀 trimetes jo seses manija - butent konstruktoriai su didelemis ir lengvai susidedanciomis detalemis 😀

LePukuota LePukuota 29. Apr 2019, 14:52

LEGO DUPLO Elijui ( gegužę kaip tik 3 m. sueina) Nr.1. Labai norėtumėm tokios dovanos - ypač gaisrinės 😉

Odeta_Vait Odeta_Vait 29. Apr 2019, 14:50

Musu Godute (1,5m) galetu, kad ir visa diena piesti, pasaku knygutes vartyti ir delioti lego??