Žaidimas – dalykas rimtas

Žaidimas – dalykas rimtas

28. Nov 2011, 00:00

Muzikinio ugdymo pamokėlės patiems mažiausiems kūdikėliams vyksta žaidžiant. Tačiau, kaip sako specialistai, žaidimas – dalykas rimtas.

 

Konsultuoja ankstyvojo muzikinio ugdymo specialistė Asta Kerulytė –Reys, Šeimos laisvalaikio centro „Balseliai“ vadovė, Ankstyvojo muzikinio ugdymo studijos ,,AMUS“ mokytoja:

 

Visas ugdymas ankstyvajame amžiuje yra pagrįstas žaidimu. Vaikai ateina žaisti, nors tame žaidime paslėpta daug ugdymo užduočių. Tai – muzikos ritmo, intonavimo, kalbinio ugdymo, vaidybinių elementų, judesio, dailės sintezė. Vaikai to nesupranta, jie ateina tarsi žaisti. Kai vaikui smagu ir priimtina, jis yra atviras ir imlus viskam, kas vyksta ugdymo proceso metu.

 

Kūdikių muzikos pamokėlėse yra užduočių, kai vaikučiai skatinami pajausti ir atkartoti tam tikrą ritmą, mokosi intonuoti. Pamokėlių pagrindą sudaro muzikos klausymas, judėjimas pagal muziką, dainavimas, grojimas pirmaisiais instrumentais. Todėl galima teigti, kad muzikos pamokos ugdo ne tik muzikalumą.. Tai yra visapusis vaiko ugdymas.

 

Ankstyvojo muzikinio ugdymo nauda šiandien jau niekas neabejoja. Kai prieš 13 metų pradėjau dirbti šioje srityje, dar daug kas stebėdavosi, kam kūdikiams reikia muzikos užsiėmimų, ką tai duoda.

 

Šiandien neabejojama muzikos galia. Muzikos užsiėmimai patiems mažiausiems teigiamai veikia vaikų kalbos vystymąsi, turi įtakos matematiniams gebėjimams. Tėvai, su vaikučiais lankantys muzikos užsiėmimus, greitai apstebi jų naudą vaikučiams. Ypač lygindami juos su tais, kurie nepatyrė ankstyvojo muzikinio ugdymo dovanos.

www.balseliai.lt

Tel. 8 6 100 6560