Vyras nemokėjo mokesčių - skolas moku aš

Vyras nemokėjo mokesčių - skolas moku aš

23. Oct 2011, 08:00

 

 Vyras nemokėjo mokesčių - skolas moku aš

 

Klausimas "Mamyčių klubo" forume:

 

Laba diena, norėjau Jūsų paklausti. Mano vyras 2009 metais buvo įkūręs įmonę ir nemokėjo valstybei mokesčių. Su juo esame vedę nuo 2011 metų sausio. Iki tol vienas kito nepažinojome ir jokių reikalų neturėjome. Dabar atėjo man laiškas, kad mano sąskaita areštuota, o į tą sąskaitą eina iš vaikų fondo pinigėliai. Mat aš už sūnų iš pirmos santuokos gaunu 130 lt, jis turi savo tėvo pavardę. Ar galima štai taip areštuoti mano sąskaitą? Prašau, padėkite išsiaiškinti.

 

Atsako teisininkas Aurimas Petrauskis

 

Laba diena,


Remiantis Lietuvos Respublikos Civilinio proceso kodekso nuostatomis išieškoti iš vaiko pinigų negalima. Turite pateikti antstoliui prašymą panaikinti areštą ir prie prašymo turite pridėti dokumentą, patvirtinantį, jog tie pinigai priklauso Jūsų sūnui.

 

Akcentuotina, jog asmeninė nuosavybė po vestuvių tampa bendra daline nuosavybe, todėl ir skolos yra išieškomos iš bendrosios dalinės nuosavybės.

 

Siekiant išvengti šios situacijos patartina sudaryti povedybinę sutartį, kuria butų pakeistas turto režimas, būtent nustatyti, jog iki vestuvių įgytas turtas lieka kiekvieno asmenine nuosavybe. Povedybinė sutartis turi būti patvirtinta notaro bei įregistruota atitinkamame registre.

 

Klausk teisininko „Mamyčių klubo“ forume

24. Oct 2011, 14:54

Sutinku su teisininku, bet anstoliai moka apsukti istatymus savo naudai, ir nesvarbu ar tavo vaikai badu mirsta, ar liksi plikas ir basas. svarbu pinigai,jokio zmogiskumo LT nelike, kai leidziama tokia anstoliu ir valdzios savivale

23. Oct 2011, 10:58

Nu lt cia lietus lyja,kad prie N metu turi skolas ismoketi to zmogaus 😪