Kai į ligoninę reikia vykti nedelsiant!

Kai į ligoninę reikia vykti nedelsiant!

13. Jul 2013, 00:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Ne visada apsilankymai ligoninėje būna planuoti, kartais pakilus temperatūrai ar užklupus ligai, į ligoninę važiuojama "ekstra" atveju.

Tokiu atveju ilgai svarstyti ir ruoštis nėra kada, kaip prieš planinį atsigulimą ligoninėje, reikia veikti itin greitai ir be klaidų.

Štai keletas patarimų, padėsiančių jų išvengti:

1. Rinkdami daiktus į ligoninės krepšį pasistenkite nepanikuoti. Mažyliai puikiai jaučia jūsų būseną, ir tai jiems persiduoda. Aišku, jūs ne robotas, savęs neužprogramuosite, bet "ramiai' - reiškia be komentarų, ašarų, svarstymu balsu, kas ir kaip gali būti.

2. Puiku, jeigu namuose turite sąrašą daiktų, kurių reikia važiuojant su vaikučiu į ligoninę. Tai gali būti žurnalo iškarpa su daiktų sąrašu, atsispausdintas lapas iš interneto, kuris stovi žinomoje vietoje ir padės jums nieko reikiamo nepamiršti.

3. Asmens dokumentus visada laikykite toje pačioje vietoje, vienoje krūvoje, kad nereikėtų jų ieškoti po visą butą.

4. Nepamirškite paimti mėgstamo mažylio žaisliuko, knygutės.

5. Į ligoninę vaiką turi lydėti tas artimasis, kuris mažiau jaudinasi, yra stabilesnės emocinės būklės. Puiku, jei vaiką lydėti gali abu tėvai. Afekto būsenoje sunku teisingai priimti informaciją, kurią jums suteiks medikai, todėl dvi poros ausų visada geriau už vieną.

6. Važiuojant į ligoninę, būkite šalia mažylio: laikykite jį už rankos, priglauskite, nuraminkite, kad jūs su juo, ir viskas bus gerai.

7. Ligoninėje stenkitės įdėmiai išklausyti gydytojo nurodymus. Jei nesuprantate, perklauskite dar kartą. Jei yra tam tikrų nurodymų (kada matuoti temperatūrą, kada sugirdyti vaistukus ir pan.), užsirašykite ant popieriaus, taip būsite tikri, kad nepamiršite ir gerai supratote. Net jei ir nesiskundžiate prasta atmintimi, netikėtoje situacijoje, patiriant stresą, tai visai įmanoma.

Ką žinoti ligoninėje bendraujant su vaiku?

-Pasakodami akcentuokite jam tik geras naujienas. Tas, kurios gali jį nuliūdinti ar sukelti paniką, geriau nutylėkite.

- Kalbėdami apie ligoninę, įvardinkite teigiamas jos puses, pavyzdžiui, "tu susidraugavai čia su tuo berniuku ar mergaite" arba "žaidimų kampelyje yra labai įdomus žaidimas/knygutė".

-Nepamirškite jo pagirti už menkiausias pastangas - suvalgė visą porciją košės, neverkė, kai apžiūrėjo gydytojas, nupiešė labai gražų piešinį ir panašiai.

- Planuokite, ką veiksite išėję iš ligoninės - kur norėtumėte nueit visa šeima, ką pamatyti ir ką aplankyti. Žinoma, nepamirškite po to tai įvykdyti.

- Vaikui ligoninėje džiaugsmo dovanoja menkiausia smulkmenėlė, tad pasirūpinkite, kad mažą dovanėlę jam perduotų broliukas ar sesutė, močiutė ar kitas artimasis.

Ar teko su vaikučiu netikėtai važiuoti į ligoninę ir joje gulėti?

 

14. Jul 2013, 16:14 Ugnyciukas

O kas jum buvo nutike? kas su svoriuku buvo negerai?

14. Jul 2013, 16:12

Vakar atsidureme ligonineje su Urciuku. Tikrai nesukau galvos del daiktu vaziuojant i priimamaji,nes poto viska surasiau vyrui,o jis ir atveze😀

13. Jul 2013, 12:40

Tikrai sunku kai reikia kitam susakyti ka reikia atvezt, vistiek kazkas gali but pamirsta ar mes kazka pamirsim.geriausia kai pati susidesi tai ko reikia

13. Jul 2013, 12:38

Po gimdymo gryzom namo.po paros sake ateit maziukui patikrinti krauja nes po gimdymo jam labai blogai kresejo kraujas.belaukiant atsakymu atvaziavo vyras.taigi padarius kraujo tyrima pamate kad kresejima lemenciu lasteliu dar labiau sumazejo.pagulde i renimacija.vyras nuleke namo atvezti man rubu kuriuos susakiau, slepetes, ranksluoscius, pizama, vaikui rubeliu, man higienos reikmenu tokiu kaip higieniniu paketu, iklotu i liemenele, dantu pasta, sampuna.pientrauki dar idejo del visa ko 😃 bet svarbiausia vaikui sauskelniu neatveze, gerai kad skyrius dave visa poka.

13. Jul 2013, 11:04

Teko mums i ligonine vaziuoti kaip gydytoja sake del viso pikto. Mes nuejom eiliniam patikrinimui,kad mazyte pasvertu,pamatuotu ugi bei patikrintu visapusiskai. Ejom ramia sirdimi,kad viskas gerai,nes dukryte laiminga,pavalgius,bet skaiciukai rodantys svori verte sunerimti gydytoja. Del viso pikto buvom issiustos i ligonine patikrinimui. Ligoninej padare kraujo tyrimus,matavo pulsa,kraujospudi,temperatura. Vienas rodiklis buvo auksciau normos. Nutare mus pasilikti nakciai, todel musu teveliui padirbus 2valandas teko gryzti ir atvezti mums daiktu. Labai sunku buvo pasakyti ko reikia,ir kiek reikia,nes sake tik nakciai tai tevelis atnese sauskelnes, dregnas serveteles, bodziukus ir pleduka. Deja naktis praejo,bet musu neisleido,tada tevelio prasiau,kad atnestu drabuziu man,kad galeciau pasikeisti. Sunku sugalvoti ko reikia i ligonine kai nesitiki,kad paguldys, nes kai pati rinkciau ka isidet tai gal kas reikalingo uzkliutu,o kai turi teveliui pasakyt ka atvezti sunku sugalvoti ko reikes.