Vizitas pas vaikų ligų gydytoją

Vizitas pas vaikų ligų gydytoją

29. Jan 2013, 07:00

Iki kūdikiui sukanka šeši mėnesiai, pas gydytoją reikia lankyti itin dažnai, kas mėnesį. Keletas patarimų prieš planuojant vizitą.

 

Keliaukite dviese

Jei įmanoma, keliaukite pas gydytoją ne viena su kūdikiui, o su vyru, močiute ar drauge. Kompanija šioje vietoje tikrai pravers ir padės.

 

Pasiimkite reikalingų daiktų

Pasiimkite patiesaliuką, kurį patiesite, kad gydytojas galėtų apžiūrėti kūdikį. Nepamaišys ir švarios sauskelnės bei drėgnos servetėlės. Įsidėkite ir mėgstamą kūdikio barškutį ar kitą žaisliuką. Gydytojo kabinete gal ir bus kitų žaisliukų, bet duodami savo, nerizikuosite, kad jūsų vaikas paragaus kito mažylio, ką tik čiupinėjusio žaislą, „bacilų“.

 

Aprenkite patogiai

Savaime suprantama, gal ir norite papuošti vaikutį prieš einant į polikliniką, tačiau šiuo atveju svarbiau patogumas, o ne mados. Aprenkite patogiai atsegamais marškinėliais, šliaužtinuku. Kūdikiams paprastai nelabai patinka per galvą rengiami ankšti rūbeliai, todėl pasistenkite to išvengti.

 

Užsirašykite ligos požymius ir eigą

Jeigu pas gydytoją atėjote dėl vaikučio ligos, užsirašykite, kada liga prasidėjo, kurią valandą ir kokia temperatūra buvo. Gal jums ir atrodo, kad viską lengva atminti, tačiau susijaudinus tokia svarbi informacija gali išgaruoti.

 

Pasižymėkite klausimus, kuriuos norėsite užduoti vaiko gydytojui

 Dažna mamytė užsirašo klausimus, kuriuos nori užduoti. Kabinete susijaudinę galite juos pamiršti. Nesdrovėkite taip padaryti ir jūs.

 

Pasiimkite vaiko vaistų pasą

Įsidėkite į krepšį vaiko kompensuojamųjų vaistų knygelę. Ją išsiimti galite jums priklausančios sveikatos įstaigos registratūroje.

 

Perklauskite, jei ko nesupratote

Kalbėdami gydytojai dažnai vartoja nesuprantamus terminus, ligų pavadinimus. Nesidrovėkite ir klauskite, kol suprasite, ką nori pasakyti medikas.  


Kokių dar patarimų iš patirties turite dėl apsilankymų pas gydytojus?