Visuomet skatinau Gabijos savarankiškumą

Visuomet skatinau Gabijos savarankiškumą

31. Jul 2012, 00:00

Nusprendėme ir mes sudalyvauti šiame konkurse. Nors pasakosiu apie mano dukrytės Gabijos raidą, kuriai jau 12 metų ir 11 mėn., prizai puikiai tiks mūsų mažajam Dominykui, kuriam jau 2,5 mėn.

 

Dar budama nėšia aš daug klausiausi muzikos, skaičiau pilvukui knygeles. Parduotuvėje buvau nusipirkusi kompaktinės plokštelės su pasakomis, klausiausi ir jo. Turiu pasakyt, kad Gabytė, budama 2,5 metukų, žinojo jį visą atmintinai. O kai manęs prašydavo papasakoti kokią nors pasaką iš kompakto, jaučiausi lyg mane egzaminuoja. Negalėjau suklysti nei žodžiuose, nei intonacijoje.

 

{smallpic:1}

 

Gimus dukrytei, visi šeimos nariai su ja daug bendravo, mes jai dainuodavome daineles, pasakojome, kas aplinkui vyksta. Su vyru kalbėjom su vaiku lietuviškai, seneliai - lenkiškai, tarpusavyje su vyrų pasikalbėdavom ir rusų kalba, kurią dukra greitai perprato. Taigi, nuo mažens Gabytė kalba  trimis kalbomis ir jų nepainioja.

 

Taip jau susiklostė, kad Gabytė nelankė darželio, užsiiminėjau su ja namuose. Mes žaidėm įvairius žaidimus, kartu tvarkėm namus, gaminom maistą. Labiausiai jai patiko žaisti žaidimą "Mokykla". Mokinėmis buvome pakaitomis. Taip pamažu mergytė pažino raideles, skaičiukus ir nuo 4 metukų pradėjo skaityti.

 

{smallpic:2}

 

Nuo 4 metų mes pradėjom lankyti "Pėpės ilgakojinės" lavinimo mokyklėlę, kur vaikai mokėsi dainuoti, šokti, piešti, rašyti, bei anglų kalbos. Per metus vaikas išmoko kalbėti angliškai. O mes tuo džiaugėmes ir toliau tai skatinom.

 

5 metų Gabytė pradėjo lankyti nulinę klasę, kur jai puikiai sekėsi, o nuo 6 metų dukra jau ėjo į pirmą klasę. Ji protinga mergaitė, taigi aš visada skatinau savarankiškumą, stengiausi, kad ji pati ruoštų pamokas. Kai ji baigdavo - patikrindavau namų darbus.

 

{smallpic:3}

{smallpic:4}

 

Dabar mano dukrytė eis į 8 klasę. Pagal pažymius ji geriausia klasėje. Ji jau turi tikslą tapti medike, taigi lanko Jaunųjų medikų mokyklą, kurios vadovas ją labai giria. Mediciną Gabija ketina studijuoti Prancūzijoje (ji pamilo šią šalį per kelias atostogas joje), taigi nuo pernai ji pradėjo mokytis prancūzų kalbos.

 

Suprantu, kad tai dar tik jos planai, na jai neišvažiuos, tai bent dar vieną kalbą žinos. Taip pat ji svajoja mokytis ir ispanų kalbos.

 

{smallpic:5}

 

Visada gerbiau savo vaiką, myliu, tariuosi su ja, skatinu, kad ji būtų lyderė, skatinau ir skatinu savarankiškumą. Mums nereikėjo kalno brangiausių žaislų, mes su vyru tiesiog negailėjom vaikui laiko. Stengėmės daug keliauti, norėjome, kas dukra kuo daugiau patirtų (pvz. skrydis su parasparniu), bendrautų su aplinkiniais.

 

Gabija - mano pagalbininkė, ji mano dešinioji ranka, ypač dabar kai turim 2,5 mėnesių kūdikį. Džiaugiuosi, kad ji užaugo sveika, graži, protinga, gerbianti ją supančius žmones.  Tikiuosi, jaunėlis Dominykas užaugs toks pat, kaip ir jo sesutė.

 

{smallpic:6}

{smallpic:7}

{smallpic:8}

 

Iš visos širdies myliu savo vaikučius ir linkiu jiems tik geriausio.

 

Mažena

 

NAUJAS PROJEKTAS „Augame kartu su Huggies Super Dry"

KONKURSAS!!!

 

Keturias savaites kviečiame siųsti praktinius patarimus, kas jums padėjo vienu ar kitu vaikučio raidos etapu. Pasidalinkite idėjomis, kaip lavinate vaikutį namuose. Kaip jūs užsiėmėte su juo namuose, padedami jam vystytis ir augti. Idealu, jei pasakojimas būtų su fotografijomis.

 

Visai nesvarbu, koks jūsų vaiko amžius – ar jam vienas mėnuo, ar vieneri, o gal treji metai. Svarbiausia, kad tai būtų susiję su jo vystymuisi, ir jūsų patarimą perskaitę tėvai gautų naudos bei galėtų išbandyti tai savo namuose. 

 

ausryte12 ausryte12 31. Jul 2012, 16:30

oho, kokia protinga saunia mergyte turite, tikimes, kad ir berniukas neatisliks nuo seses 😀

31. Jul 2012, 16:05

Ačiū, mergaitės. Taip, ir aš taip manau😀 Man pasisekė, kad turiu tokią dukrą😀

Krisliukas Krisliukas 31. Jul 2012, 15:56

Nuostabu! 🌷 🌷 🌷