VIDEO: Pažindinkime vaiką su menu nuo mažens

14. May 2019, 11:56 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kada mažylį pradėti pažindinti su teatru, šokiu, muzika ir kitais gražiais dalykais?

Kaip sako aktorė, šokėja, teatro pedagogė Ieva Jackevičiūtė, vaiko pažinčiai su menu per ankstyvo laiko nėra.: "Visa programa orientuota į tai, kad veiktų pati mama kaip pagrindinė ir pati pirma vaiko mokytoja. Aš mamoms tik užduodu žaidimo taisykles ir mes kartu žaidžiame tam tikrose meno formose. Veikiame  teatro raiškos, judesio raiškos, muzikos raiškos rėmuose".

Unikalus užsiėmimas mamoms su mažyliais prasideda nuo trumpo, poros minučių trukmės "spektaklio" stebėjimo.

"Su mamoms juokaujame, kad ugdome teatrui kultūringą žiūrovą. Bandome įvesti vaikus į kitokią aplinką nei namuose ir supažindiname juos su teatrinėm taisyklėm: kas yra aktorius, kas yra žiūrovas, kaip jie skirtingai veikia. Spektaklio pabaigoje nusilenkiame, paplojame - pamažu vaikai išmoksta tas žaidimo taisykles", - pasakojo aktorė, šokėja, teatro pedagogė I.Jackevičiūtė.

Pasak Ievos, iki metų vaikai imliausi informacijai. Kol kas sunku identifikuoti, ką vaikas išmoko, nes jis to netransliuoja iš karto.

Meno pažinimo veiklos orientuotos į vaiko kinestetinį intelektą, t.y. galimybė per judesį patirti ir pažinti, taip pat ir į muzikinį intelektą. Nuo pat nėštumo laikotarpio ir kai vaikas gimsta patariama mamai kausytis tik kokybiškos muzikos, nes būtent taip vystosi vaiko smegenys. Užsiėmimuose ugdoma vaikų empatija. Tarpusavyje vaikai pradeda mokytis bendrauti, dalintis instrumentais ir kitomis priemonėmis.

Plačiau - video siužete (viršuje).