VIDEO: Kuo svarbūs žaislai pirmaisiais gyvenimo metais?

09. Apr 2019, 10:57 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Ieškodami žaislų savo mažyliui parduotuvių lentynose, dažnai net nesusimąstome, kodėl būtent tokį įsigijome. Specialistai pataria labiau atkreipti dėmesį, kokie žaislai tinkami viename ar kitame vaiko amžiaus tarpsnyje ir kokį įgūdį jie lavina.

Atminkite, kad patys pirmieji kūdikių žaisliukai turi būti saugūs, minkšti, skalbiami ir lengvi.

7 mėnesių Smiltės mama Ieva prisipažįsta žaislus dukrai renkanti ypač atidžiai ir visada atkreipianti dėmesį, kokio amžiaus mažyliui jis rekomenduojamas. 

Pasak Japoko atstovės Metodijos Vidūnaitės, pirmaisiais gyvenimo metais vaikas ypač sparčiai vystosi, todėl labai svarbu pagal jo amžių parinkti tokius žaislus, kurie efektyviausiai padėtų formuoti jo vieną ar kitą įgūdį.

Pavyzdžiui, iki vieno mėnesio kūdikiui tinkamas štai šitas barškutis su "baltuoju triukšmu", primenantis jam garsą mamos pilvelyje. "Žinoma, kūdikis su šiuo žaislu dar nepažais. Tai būtų užduotis tėveliams - atlikti tarsi komandinį darbą nuo pat kūdikio gimimo", - paaiškina M.Vidūnaitė.

Mamoms svarbu žinoti, kokius vaiko įgūdžius reikėtų lavinti tam tikrą mėnesį, nes pirmaisiais gyvenimo metais jo smegenys vystosi itin sparčiai.

Pasak "Japoko" atstovės, "Brain builders" žaislai sukurti pagal japonių mamų dienoraščius, kuriuose mamos nuo nėštumo iki tol, kol vaikui sukaks treji, pildo viską, kas susiję ne tik su vaiko sveikata, bet ir su jo vystymosi progresu: "Daugiau nei prieš 30 metų susibūrė mamų kompanija, sugalvojusi šiuos dienoraščius išanalizuoti ir pastebėjo, kokie pagrindiniai akcentai užfiksuoti tam tikrą vaiko vystymosi mėnesį".

Mama Ieva juokiasi, jog štai šitas žaislas dukrytės yra pats mėgstamiausias, nes jo galvytė primena mamos krūties spenelį :)

Iki trejų metų vaikas išmoksta 80 procentų to, ką jis išmoks per visą savo gyvenimą. Todėl nuoseklus jo ugdymas ypač svarbus.

Štai šitas žaisliukas tarsi imituoja mamos palaidinės sagas. Jas mažylis gali sugriebti pirštukais (kas labai svarbu smulkiosios motorikos lavinimui) ir patraukti, be to, žaislas barška ir pypsi.

Pasak "Japoko" atstovės M.Vidūnaitės, visi tėvai gali rasti tą įrankį-žaislą, kuris vaikui yra pats tinkamiausias būtent tuo metu, kai jam to reikia.

"Brain builders" žaislai buvo sukurti galvojant apie kūdikių smegenų stimuliavimą ir raidos progresą per žaidimą. Šie Japonijoje sukurti žaislai skatina naujagimių pažintinius gebėjimus pasitelkus linksmą, interaktyvų ir nuoseklų žaidimą.

Dėmesio! Nuo balandžio 11 iki 14 d. visoms nenukainuotoms prekėms www.japoko.lt taikoma - 20 proc. nuolaida!

“Brain Builders” žaisliukus galite įsigyti ir parduotuvėje “ASSORTI": Ogmios miestas, Verkių g. 29 Vilnius.