Video: Kūdikiai yra tikrieji jogai

28. Jun 2012, 00:00

 

Pirmaisiais metais mažylis kiekvieną dieną tampa vis savarankiškesnis, vis daugiau ir sąmoningiau juda. Ir kas nuostabiausia – judesius kūdikis atlieka itin taisyklingai.

 

Stebėkite sėdintį mažylį – jis tai daro taisyklingai, net neprašytas - tiesia nugara, ištiestomis kojomis. Ir sėdėjimas tikrai nėra vienintelis pavyzdys.

 

Mūsų mažyliai taisyklingai keičia kūno padėtis iš vienos į kitą, stiprina save, tiesiog pramogaudami, žaisdami su savo žaisliukais. Jie puikiai intuityviai žino, kaip teisingai viską atlikti.

 

Kaip Mamyčių klubui pasakojo kineziterapeutė Jurgita Skiotytė, kūdikiai yra tikrieji jogai, nes jau gimę jie moka apie 30-40 asanų: "Asanos - tai fiziniai pratimai, kurie reikalauja išvermės ir išlaikymo. Mūsų kūdikėliai iš prigimties tai moka atlikti. Pavyzdžiui, jie puikiai atlieka pozas, vadinamas "šuniukas", "katė" ir kt."

 

Beje,, ar žinojote, kad būtent kūdikiai moka ir žino, kaip taisykingai kvėpuoti, t.y. per nosį įkvepia, per burną iškvepia. Taisyklingas kvėpavimas labai svarbus žmogaus sveikatai.

 

Savo lanksčiais judesiais neretai mažyliai nustebina ir savo tėvelius, ir visus aplinkinius.

 

Tad apie kūdikių asanas, apie taisyklingus judesiukus ir dar daugiau - sužinosite šiame video reportaže.