VIDEO: ko nežinojome apie žaidimus su kaladėlėmis

13. Sep 2014, 10:03 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

"Visas mūsų ūgtelėjusio mažylio gyvenimas vienaip ar kitaip turi suktis apie žaidimus. Šiandien kalbamės apie pirmą svarbią pažintį su kaladėlėmis. Apie paprastus bet svarbius dalykus, kurių mes tėveliai neretai nežinome.

Žaisti su savo vaikučiu, mes pradedame nuo pirmos jo gyvenimo dienos: kalbiname jį, slepiamės užs savo delnų sakydami kuku, plojame katučių, kepdami didelius ir mažus pyragus...Taip žaisdami ir nepastebime kaip ateina metas užpūsti pirmąją žvakutę ir metas, kai žaidimai po truputi turi sudėtingėti, bet tik tam, kad būtų dar smagiau. Kaip nė vienas vaikas neužauga be kamuolio, taip turbūt nė vienas vaikas neužaugo be kaladėlių.", - teigia Eglė Skrolytė.

Vaikai pažįsta pasaulį čiupinėdami, tyrinėdami, griaudami ir vėl imdami. Dažnai tėvai su šypsena žiūri į tokio amžiaus žaidimus, bet svarbu suvokti jų svarbą ir eiliškumą. Pirmiausia, neskubėkite. Duokite mažyliui kaladėlę palaikyti, pačiupinėti, paturėti ir gal net įsikišti į burną. Mums tai ne žaidimas, o metinukui - smagiausia veikla.

Vienas iš smagių žaidimų - po vieną kaladėlę sudėti į dėžutę. Tada vėl išpilti, pamatyti, kad ji tuščia ir... vėl pakviesti vaikutį sudėti. 

Taip pat pabandykite perdėti iš didelės dėžės į mažą. O gal į kelias dėžutes? Didelę, mažą ir dar mažesnę. Ir svarbiausia, neskubėkite - vieną veiksmą išmokus jį užtvirtinkite ir tik tada mokykitės kito.

Statant bokštą svarbu ne tik jį sudėti, bet ir su griauti. Leiskite vaikučiui jį ardyti ir pamatysite, kaip jam bus smagu. 

Be to, kaladėlės gali pasislėpti. Yra - nėra, dingo -  atsirado - tai dar vienas smagus žaidimas. Arba kaladėlės gali apsigyventi kitose dėžutėse ir ten jų taip pat paieškoti reikia... 

Išbandžius šiuos pirmuosius veiksmus vėliau galime mokintis su kaladėlėmis atskirti spalvas, sužinoti kas yra aukštas bokštas, kas žemas, įvardinti formas. 

LEGO® DUPLO® katalogas - spausk čia ir pavartyk

20140920182206-24080.jpg