VIDEO: Kaip stiprinti vaikų imunitetą pavasarį?

03. Apr 2019, 15:38 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Norint, kad vaikų organizmas greičiau atsigautų po žiemos ir sustiprėtų imunitetas, gydytojai rekomenduoja daugiau laiko praleisti gryname ore, skatinti vaikų aktyvumą bei pasirūpinti, kad jų mityba būtų subalansuota. Jeigu vaikas mažai valgo daržovių ir vaisių, kurie yra pagrindinis vitamino C šaltinis, pasistenkite papildomai duoti vitamino C. Jo, pasak gydytojų, perdozuoti beveik neįmanoma.

"Mūsų organizme natūraliai vitaminas C nesusidaro, jo pas mus yra tik apie 2-3 gramus, todėl būtina gauti su maistu. Jeigu valgydami negauname, reikia vartoti maisto papildų", - patarė vidaus ligų gydytoja Regina Žukauskienė.

Verta prisiminti bičių pikį arba propolį - tai natūraliai bičių sukurta medžiaga, kuria jos apsaugo save ir savo avilius nuo infekcijų bei virusų.

Bičių pikis ne tik stiprina imunitetą, bet gali padėti ir pajutus pirmuosius peršalimo simtomus, mažina gerklės skausmą ir perštėjimą, padeda greičiau pasveikti.

Pasak gydytojos, bičių pikis - natūralus antibiotikas, kuris turi įtakos imunitetui: "Jis gali ir "gaisrą gesinti" – jei gerklytę skauda, galima jį čiulpti. Vitaminas c ir bičių pikis/propolis dalyvauja galybėje mūsų organizme vykstančių reakcijų ir, žinoma, jie labai naudingi stiprinant imunitetą".

Propolis turi antioksidacines, imunitetą stiprinančias, antivirusines, priešbakterines savybes, kurios patvirtintos moksliniais tyrimais, tad gydytoja jį pataria naudoti ne tik pajutus pirmuosius peršalimo simptomus, bet ir visus metus, kai tik prisimename.

Rūpinkimės savo šeimos sveikata, išnaudokime gamtos jau sukurtus stebuklus ir daugiau laiko praleiskime lauke. Juk pavasaris! :)