VIDEO: Kaip dažnai plauti ropojančio mažylio rankytes?

27. Apr 2013, 10:10

Kas pasikeičia tuomet, kai mažylis pradeda ropoti bei savarankiškai pažindintis su pasauliu? Šis vystymosi etapas liudija, kad viskas iš eilės keliauja į burnytę. Tad ir švaros ritualai tampa dažnesni.

 

Kol mūsų mažylis dar neropoja, su švaros ritualais viskas paprasta. Ryte nusiprausėme, išsivalėme ausytes, raukštlytes, pasikeitėme sauskelnes ir pradedame savo dieną.

 

Vaikučiui ūgtelėjus, viskas lyg ir tas pats, prausiamės kaip ir anksčiau, tik vienas skirtumas - paūgėjęs mažylis leidžia dieną ne tėvelių globoje ar lovelėje, o aplinkui ropodamas, viską liesdamas ir kišdamas į burnytę.

 

Kaip prižiūrėti mažylių rankytes, kad jos būtų švarios?

 

Gydytoja infektologė Julija Petrina pirmiausia pataria apsižiūrėti, kokioje aplinkoje mažas žmogutis ropoja. Jei namuose daiktai, gindys, žaislai periodiškai valomi, niekas neateina į kambarį su nešvariais batais, tuomet ropojančiam vaikučiui natūrali aplinka nebus kenksminga.

 

"Vaikų rankyčių švarą reikia palaikyti saikingai, nenukrypstant į kraštutinumus – nereikia jų plauti nei per dažnai, nei per mažai. Ant mūsų odos yra daug gerųjų bakterijų, tad jų kaskart sterilizuoti nereikia. Pakanka kasdien rankytes nuplauti šiltu vandeniu bei muilu", - pasakojo specialistė.

 

{smallpic:1}

 

Kada plauti rankytes:

 

-Visuomet rankytes reikėtų plauti prieš valgį – ar valgant pagrindinį pietų patiekalą, ar vaikui užkandžiaujant sausainuką;

 

-pasinaudojus tualetu;

 

-grįžus iš lauko;

 

-paglosčius gyvūnėlius;

 

-pažaidus smėlyje, reikia pavalyti dar lauke rankytes drėgnomis servetėlėmis.

 

{smallpic:2}

{smallpic:3}

{smallpic:4}

 

HUGGIES siūlo 3 tipų drėgnas servetėles! Išsirink labiausiai tinkančias būtent Tavo mažyliui!

 

HUGGIES 3 tipų drėgnos servetėlės - trims skirtingoms mamytėms