VIDEO: Į teatrą su vaikais - misija įmanoma

29. Apr 2019, 16:40 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

"Visi draugai skirtingi...visai kaip paršelis ir karvė, bet jie vienas kitą papildo savo skirtingumu. Tarsi viens kitam primena, kad žaisti yra labai smagu, kad pasaulis ne toks ir sunkus", - šypteli „Pradžia” teatras vaikams spektaklio “Sivužas” aktorė Severina Špakovska.

Spektaklyje du veikėjai – paršelis ir karvė, tačiau jų nuotykiai ir išgyvenimai įtraukia vaikus į spalvingą istorijos sūkūrį. Spektaklis skirtas vaikams nuo dvejų iki penkerių metų.

Pasak teatro “Pradžia” įkūrėjos Aušros Paukštytės, kuriant spektaklį visuomet atsižvelgiama, kokio amžiaus vaikams jis bus skirtas, nuo to priklausys spektaklio trukmė, aktorių balso tembras, tempas, ritmas. "Mažiems vaikams negali išjungti šviesų, o štai vyresniems skirtuose spektakliuose yra ir griaustiniai, ir žaibai. Pradinukai nuo to "kaifuoja", jiems labai smagu, na o dvimečiui to nepadarysi, dar gal naktį susapnuos", - šypteli teatro įkūrėja.

Organizuojant spektaklius vaikams, svarbiausia yra žmonės, kurie kuria juos. "Labai svarbu, kad aktoriai pažinotų savo publiką. Yra labai daug talentingų, bet ne visi gali vaidinti vaikams. Nes jeigu aktorius nepažįsta savo žiūrovo, negeba užmegzti ryšio, vaikai tai iš karto pajus ir pasakys, nes jie neturi to socialinio filtro, negalės pameluoti, kad "čia buvo visai gerai"", - teigė A.Paukštytė.

Šio spektaklio aktoriai Žilvinas Beniušis ir Severina Špakovska – profesionalūs aktoriai, ne vienerius metus dirbantys klounais ir organizacijoje “Raudonos nosys”, kurios nariai vaidina ligoninėse ir savo savo pasirodymais kurdami gerą emociją padeda sunkiai sergantiems vaikams sveikti.

"Teatre mes žinom, kad ateis vaikai, ruošiamės padovanoti kažką, kas yra surepetuota, pasiruošta, žinome, kokią istoriją pasakosim. Na o ligoninėje daugiau tokios tarsi nesvarumo būsenos, nebūtinai tavęs ten laukia, bet nustemba tave pamatę. Ir tai smagu", - pasakoja aktorė Severina.

Spektaklyje “Sivužas” netrūksta juoko ir gyvos muzikos bei vaikus žavinčių kostiumų ir dekoracijų. Nors jis skirtas vaikams nuo dvejų, teatre “Pradžia” dažnai laukiami ir mažesni vaikai.

Smagaus žiūrėjimo!