VIDEO: Berniukai ir mergaitės auga nevienodai - pagrindiniai skirtumai

08. Feb 2014, 10:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Ar yra skirtumas, ką auginti – berniuką ar mergaitę - lyg ir neatkrepėme dėmesio į tai. O, pasirodo, skirtumai egzistuoja. Ir gana svarbūs, kad į juos kreiptume dėmesį.

Jei kalbėsime apie fizinį augimą, berniukai ir mergaitės nuo pat kūdikystės auga vienodu greičiu, bet skirtingais šuoliais. Jei fizinis tiek berniuko, tiek mergaitės vystymosi greitis yra daugiau mažiau vienodas, tai kiti skirtumai yra gana akivaizdūs, ištirti ir pagrįsti.

Vienas akivaizdžiausių – judesių motorikos vystymasis. Berniukų stambiosios motorikos vystymasis - bėgiojimas, šokinėjimas, koordinacija - vystymasis dažniau vystosi šiek tiek greičiau nei mergaičių. Mergaitės gi atsigriebia smulkiojoje motorikoje - joms lengviau sekasi paimti pieštuką, jos anksčiau susidomi piešimu apskritai.

Atlikti tyrimai parodė, jog tarp berniukų yra daugiau vaikų, kurių kalbiniai įgūdžiai vėluoja. Mergaičių gi žodynas būna turtingesnis. Be to, mergaitėms lengviau šifruoti ir neverbalinius pašnekovo signalus.

Vidutinė statistinė mergaitė tualeto reikalus greičiau išmoksta susitvarkyti savarankiškai. O kol tai atlikti yra dar per anksti – tiek berniukui, tiek mergaitei yra sukurtos skirtingos sauskelnės HUgies Ultra Comfort, atsižvelgiant į skirtingą berniukų ir mergaičių fiziologiją bei šlapinimosi ypatumus.. Tai leidžia mums, tėveliams, prie mūsų vaikui pritaikyti tiktai, kas asmeniškai jam yra patogiau.

Juk pasaulis tuo ir gražus, jog mes jame esame skirtingi. Mūsų vaikai skirtingi, tad leiskime berniukams būti berniukiškais, o mergaitėms - mergaitiškoms.

Smagaus žiūrėjimo!

JEIGU AUGINI MERGAITĘ, SPAUSK ČIA->>

20140131185333-30880.jpg

JEIGU AUGINI BERNIUKĄ, SPAUSK ČIA->>

20140131185429-68368.jpg


Krisliukas Krisliukas 08. Feb 2014, 12:14

man taip pat daug kas neatitiko..nes vidurinysis berniukas buvo l.ramus,negriuvo nei karto,yra be galo atsargus..o dukrytė- tikras vėjas,ir kakta perskelta,ir griuvus daugybę kartų..aktyvi be galo 😀
nelabai patiko ši rubrika,galima buvo daugiau papasakot ta tema 😀