VIDEO: Ar skiriasi sūnaus ir dukros auklėjimas?

01. Mar 2014, 09:58 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Dauguma tėvų sutinka, jog berniuko ir mergaitės auklėjimas turi būti skirtingas. Neigti tai – prilygtų bandymui paneigti moterų ir vyrų skirtumus apskritai.

Net ir tai, kuo domėsis mūsų kūdikis, užprogramuota jam gimstant berniuku ar mergaite.

Šiuolaikiniame pasaulyje, kuomet vyras turi būti labiau diplomatas, nei kareivis – kalbą ir emocijas labiau jam turime sąmoningai akcentuoti mes, padėdami susivokti savo jausmuose, padėdami suprasti kitų jausmus ir taip lavinti sūnaus emocinį intelektą, nepaisant to, jog vyrą noříme užsauginti vyrišku.

Mes, tėvai, tyrim atsižvelgti į prigimtinius mergaičių ir berniukų skirtumus. Ir jei pirmaisiais gyvenimo metais užtenka tai alikti tuomet, kai renkantės sauskelnes, pavyzdžiui, mergaitėms, atitinkančias jų fiziologinius ypatumus, taip pat ir berniukams – tai jau mažyliams augant skirtumai auga kartu su jais.

Ir tai nėra blogai. Priešingai – tai yra kiekvieno iš mūsų privalumai.

Tikrasis moteriškumas – didelis menas. Iš vienos pusės, jei auklėsite mergaitę būti paklusnia ir nuolankia, ji užaugus bus moteris auka, jei užauginsite geležinę ledi – vėl gi vargu ar ji galės susikurt asmeninę laimę. Tačiau moteris, kuri bus įdomi pirmiausia pačiai sau – bus įdomi ir kitiems. Labai svarbus yra jūsų kaip mamo sir tėčio rodomas pavyzdys, ne tik teoriniai pamokymai.

Plačiau apie tai - video siužete.

JEIGU AUGINI MERGAITĘ, SPAUSK ČIA->>

20140131185333-30880.jpg

JEIGU AUGINI BERNIUKĄ, SPAUSK ČIA->>

20140131185429-68368.jpg