VIDEO: Ar reikalingas čiulptukas?

21. Oct 2013, 14:27 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Čiulptukas – vaikystės „privalomas“ atributas, apie kurio didesnę žalą, nei naudą vis garsiau kalba žindymo specialistai bei odontologai. Kodėl? Apie tai – video siužete.

Jei akies krašteliu pažvelgtumėme į kraitelius, ruošiamus netrukus gimsiantiems mažyliams, daugelyje jų atrastume čiulptukus. Ir netgi ne po vieną...Sena tradicija, perduodama iš kartos į kartą, kurios nauda vis labiau abejojama...

Apie čiulptukus, dar kitaip vadinamus žindukais ar soske/tiute kalbamės su mažojo Arijaus tėveliais bei Nėščiųjų sveikatingumo mokyklos vadovu Romualdu Šemeta.

O gal visgi įmanoma išvengti čiulptukų? Specialistai primena, jog vaikus reikia kuo daugiau liesti, nešioti, sūpuoti ant rankų. Tai ne tik jiems suteikia daug malonumo, bet ir ramina...

Plačiau - video siužete.

mama ingrida mama ingrida 24. Feb 2014, 21:02

As del ciulptuku nezinau tai nauda ar skriauda,taciau iki siol vis girdedavau kad blogai.Taciau dabar pirma karta isgirdau lankydamasi su dukra ankstyvosios raidos centre,kad ciulptuko reikia truputi duoti mazyliui.Gal ir reikia,bet kad mano du sunus net i burna neeme.O dukrytei taip pat ciulptukas nereikalingas.Nebent kartais zaidimui paima,bet po sekundes kitos jau numestas guli.Sakyciau nereikia nes kruti ciulpia,bet desimtmetis mano kruti ciulpe tik menesi taciau ciulptuko grieztai neeme net pasizaisti.