VI MANTUKO blogas: išbandėme 6 naujus skonius

VI MANTUKO blogas: išbandėme 6 naujus skonius

20. Apr 2013, 00:00 vivi vivi

 

Žiū, šiandien Mantukui sueina jau 7,5 mėnesiai, ir net nepastebėjau, kaip pralėkė net 2 savaitės po paskutinio mūsų aprašymo!

 

Kasrytiniu ritualu tapo burnytės apžiūra - ar neišdygo dantukas? Kol kas (deja, dar ne) dar neturim nė vieno, nors jau sulaukus 4 mėnesių atrodė, kad „tuoj tuoj“.


Užtat džiaugiamės, kad išmokom atsigerti iš puodelio! Tad dabar po pietų košės stengiuos mamos pienuką pakeisti vandenuku.

Maža to, išbandėm 6 naujus skonius:

 

- moliūgą,

 

- šparagines pupeles: gaminau šeimynai įvairių daržovių troškinį, tad, prieš dėdama druską ir prieskonius, atidėjau ir Mantukui porciją. Taigi, tai buvo pirmasis mūsų bendras patiekalas.

 

- 3 rūšių tyreles: obuolių-aviečių, obuolių-kriaušių ir persikų,

 

- na ir - sensacija – braškes! Vieną rytą sumaniau į ryžių košę įdėti 1 a.š. atšildytų trintų braškių su cukrum. Stebėjau mažiuką 2 dienas, bet nieko – nei išbėrė, nei kažkas kita nutiko!

 

O dabar apibendrinsiu 2 mūsų primaitinimo mėnesius:

 

1. Susitvarkė tuštinimosi reikaliukai. Nuo 3 iki 5,5 mėn. buvo pradėjęs tuštintis 1-2 kartus per savaitę, dabar, pradėjęs valgyti košes, - 1-2 kartus per dieną, o kartais ir 3 :D.

 

2. Pirmoji paragauta košytė – kruopų (avižinių), sulaukus 5,5 mėn.

 

3. Antroji košytė – bulvių, sulaukus 6 mėn. Nuo tada valgom kruopienę – pusryčiams, daržovienę – pietums (po ~150-180 ml), ir vis dar užgeriam mamos pienuko.

 

4. Mantukas pradėjo gerti iš puodelio. Na, dar ne to, tikrojo, bet specialaus – „su snapeliu“.

 

5.  Kol kas nepastebėjau alerginės reakcijos kuriam nors produktui, nors prieš tai būdavo, kad, pavalgius mamos pienelio, veidukas „išduodavo“ mamą suvalgius kažko netinkamo. Aišku, stengiuos atsargiau rinktis produktus mažyliui, o ir pati kai ko vengiu, bet po truputį pabandom ir „pavojingesnius“, pvz., braškes.

 

6. Na ir mūsų meniu. Per 2 mėnesius Mantukas jau paragavo:

avižinę,

kukurūzų,

grikių,

ryžių košes;

 

obuolį,

bananą,

šilauoges

melioną,

trintas braškes su cukrum;

 

džiovintų slyvų,

kriaušių,

moliūgų-obuolių,

obuolių-aviečių,

persikų,

obuolių-kriaušių tyreles;

 

bulvę,

brokolį,

morką,

cukiniją,

kalafiorą,

moliūgą,

šparagines pupeles.

 

Vilma