Kadangi mūsų šeimynos mėgstamiausias tortas visoms progoms - "Napoleonas", tai ir Velykoms siūlau paskanauti.
Tešlai:
3/4 stiklinės miltų
300 g margarino
2 kiaušiniai
200 g grietinės
Kremui:
200 g sviesto
1 indelis kondensuoto pieno su cukrumi
citrinos.
Gaminimas:
Miltus suberiam ant lentos ar kočiojimo padėklo, užtarkuojam margariną. Tada ilgai ir kantriai kapojam peiliu. Į sukapotą tešlą įmušame po vieną kiaušinį ir vėl kapojame.
Ant masės atsargiai, nuolat kapodamos, supilame grietinę. Vėl kapojame. Iš tešlos suformuojame rutulį, šiek tiek apibarstom miltais ir keliom valandom (ar, pvz., nakčiai) padedam į šaldytuvą. Atšaldytą tešlą padalinam į 8 dalis ir iškočiojam blynus. Dedam į skardą, subadom šakute ir kepam 190 laipsnių orkaitėje, kol parus.
Kremui ištirpintą sviestą sumaišom su kond. pienu, pagardinam tarkuota citrina. Paruošta mase sutepame visus blynus, labai aštriu peiliu aplyginam kraštus. Trupiniais galima puošti šonus ir viršų. O šį kartą puošiame kokosais, šokolado drožlėm ir šokoladinių kiaušinukų puselėm.
Skanaus!
Nuo MK redakcijos: Primename, kad siunčiant tiek receptus, tiek įvairius kūrybinius darbelius, būtinos gaminimo, darbo eigos nuotraukos.
Konkursas Velykų belaukiant nuo kovo 11 iki balandžio 1 -osios. Dalyvauk ir Tu!