Velykos - biblinė šventė, jos kilmė užrašyta Biblijoje. Dievo Avinėlio motyvas plačiai naudojamas Rytų ir Vakarų bažnyčių liturgijoje.
Šv. Velykų stalą siūlau papuošti Velykų avinėliu, kuriam reikės:
Tešlai:
Miltų 500 g
Sausų mielių 1 pakelis (7 g)
Cukraus 100 g
Vanilinio cukraus 1 maišelis
Žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
Kambario temperatūros sviesto 100 g
Šilto pieno 200 ml.
Papuošimui:
Trynys 1 vnt
Baltymas 1 vnt
Pieno 1 šaukštelis
Lazdyno riešutas,
razina arba pupelė 1 vnt avytės akytei)
Cukraus pudra apibarstymui
Mieles sumaišyti su cukrumi ir 2-3 šaukštais pieno (iš bendro kiekio). Palaikyti 10 minučių, kol užsidės putų kepurėlė. Iš likusių produktų užminkyti tešlą ir įmaišyti mieles. Gerai išminkytą tešlą padėti šiltai, kad tešla padvigubėtų (apie 1 val.).
Perminkyti tešlą ir iškočioti 1 cm. blyną. Uždėti avinėlio trafaretą ir apipjaustyti.
Avytės formą ištepti išplaktu kiaušinio baltymu. Iš likusios tešlos formuoti tarp delnų mažus rutuliukus ir juos lipdyti prie avytės. Vietoj akytės įklijuoti lazdyno riešutą (raziną ar pupelę, apvoliotą kakavoje).
Aš dar avytės pagrindą apdėjau turima uogiene.
Kaušinio trynį išplakti su pienu ir aptepti avytę. Dėti į 180 laipsnių orkaitę 30 min. (Man iš šio kiekio gavosi dvi skirtingo dydžio avytės).
Iškeptas avytes apibarstyti cukraus pudra.
Na ir štai valgoma puošmena jūsų šventiniam stalui.
Dalyvaukite konkurse „Laukiame šv.Velykų"
DOVANOS:
Knyga "PAŽAISKIME! Pasidaryk žaislus pats!"
Firminiai "Mamyčių klubo" puodeliai, iš kurių, kaip sako juos turinčios mamos, arbata ar kava yra skanesnė!
👍
👍 😀