Vaistinėlė vasarą: kas joje turėtų būti?

Vaistinėlė vasarą: kas joje turėtų būti?

28. Jun 2018, 08:20 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Žalia žolė, smėlis paplūdimyje, akmenukai, asfaltas – visa tai traukia išbandyti mažylių pėdutes, tačiau oi oi..Kartais įvyksta mažų nelaimių ir sužeidimų, tad visuomet namų vaistinėlėje pravartu turėti būtiniausias pirmosios pagalbos priemones.

Dezinfekavimo priemonės

Kad pasirūpintumėte žaizdomis ar nedideliais nusibrozdinimais, prireiks dezinfekavimo priemonių, todėl patikrinkite, ar turite jų savo namų vaistinėlėje.

Dažnai namuose galima rasti vandenilio peroksido, tačiau geriausia, anot specialistų, vaikų žaizdoms naudoti specialų dezinfekavimo skystį, kuris savo sudėtyje turi jodo, bet neturi alkoholio.

Jei neturite specialaus dezinfekavimo skysčio, žaizdų priežiūrai tiks ir briliantinė žaluma, kurią naudodavome anksčiau, ji nedžiovina odos kaip vandenilio peroksidas – jis žaizdą dezinfekuoja, bet nesunaikina grybelinių sporų.

20180627155544-95750.jpg

Sterilūs marliai, bintai ir pleistrai

Jie būtini kiekvienoje vaistinėlėje, ypač vasarą, kai susižeisti taip lengva.

Pleistrai – neatsiejama vasaros dalis, jų namų vaistinėlėje niekada nebus per daug. Vaistinėje jų galite įsigyti įvairių formų ir dydžių – tiks įvairioms traumoms ir sužeidimams tiek suaugusiam, tiek vaikui.

Skausmą malšinantis gelis

Esant nedidelėms traumoms, gerai turėti drėkinantį, skausmą malšinantį, gydomąjį gelį, kuris tinka nusibrozdinimams, sumušimams, nusideginimams.

Rekomenduojami tepalai, turintys dekspantenolio, kuris sudrėkina ir gydo žaizdas.

Ką rastume Tavo namų vaistinėlėje?

20180627155747-99124.jpg