Mama Rasa Karlonienė norėtų pasidalinti mažylių mitybos higienos patarimais iš knygutės „Pirmieji 18 kūdikio mėnesių“.
Jei patys laikotės pagrindinių higienos reikalavimų, tikriausiai ir kūdikiui nekils dėl to problemų, bet suaugusieji dažnai linkę numoti ranka į maisto higieną. Tačiau žinokite, kad tai, kas suaugusiam žmogui gali sukelti tik lengvą virškinimo sutrikimą, kūdikiui gali baigtis vėmimu, viduriavimu ar net pavojinga dehidratacija.
PATARIMAI:
-Prieš maitindami kūdikį visada nusiplaukite rankas.
-Nusiplaukite rankas prieš apdorodami žalią mėsą, vištiena, žuvį, kiaušinius ir po to.
-Mėsai ir daržovėms turėkite atskiras lenteles.
-Vaisius ir daržoves plaukite, nulupkite odelę, nes ant jos gali būti pesticidų likučių. Atidžiai perskaitykite užrašus etiketėje – ar maistelyje nėra cheminių priedų (kūdikiams skirtuose produktuose konservuotų nerasite, bet jų dažnai būna suaugusiųjų maiste).
-Prieš atidarydami skardinę nuplaukite nuo jos viršaus dulkes.
-Jei atidarinėdami buteliuką neišgirstate trakštelėjimo, kuris patvirtina, kad tara buvo uždaryta hermetiškai, nevartokite jo.
-Jau pradėtą vartoti maisto indelį laikykite šaldytuve ne ilgiau kaip 48 val., jei maitinote vaiką tiesiai iš buteliuko, nepalikite jo kitam kartui: seilių bakterijos, patekusios į vidų, gali sukelti maisto gedimą.
-Jei kūdikio maistą užšaldote, atšildykite tik tiek, kiek planuojate sumaitinti vaikui per vieną kartą. Jei mažylis visko nesuvalgo, likutį išmeskite.
Rasa Karlonienė
😀
Ir aš įsivaizduoju 😃
👍
dekojame mamytei uz rupestinguma😀ta higiena pas mus namuose pirmoje vietoje😀
aciu uz priminimus😀
👍
laikomes ju😉 aciu uz priminima Rasa
teisingai😀
žinomos tiesos, bet verta dar ir dar kartą jas prisiminti😀