Vaikų ligos ir susirgimai žiemą: kaip padėti?

Vaikų ligos ir susirgimai žiemą: kaip padėti?

29. Dec 2016, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kai tik ima šaltėti ir keistis metų laikas, vaikų organizmas iškart į tai reaguoja. Tad kokios vaikų ligos ir negalavimai dažniausiai pasitaiko šaltuoju sezonu.

1.Žiemą pirmiausia paaštrėja visi lėtiniai susirgimai. To priežastis – oro permainos.

Dėl tos priežasties suaktyvėja ir ūminiai susirgimai. Jei lauke drėgna ir vėjuota, vadinasi, netrukus lauk slogos ir kosulio. Beje, ūmi sloga neretai perauga į chronišką slogą.

2.Prasidėjus šildymo sezonui, vienas iš dažniausių vaikų nusiskundimų – kosulys. Jį gali sukelti ir jautrumas dulkėms, stresas ar kiti aplinkos veiksniai.

3.Jei vaikas skundžiasi pilvo skausmais, jam prasideda vidurių užkietėjimas ar, priešingai, viduriavimas – tai taip pat rudens permainų (kaip parazitų, virusų suaktyvėjimas, stresas ar įtampa mokykloje arba darželyje) pasekmės.

4.Šaltuoju sezonu keičiasi ir fizinis vaiko aktyvumas. Todėl tai gali būti priežastimi sąnarių skausmo ar artrito.

5.Galvos skausmu skundžiasi ne tik suaugusieji. Mokyklinio amžiaus vaikai, įsitraukę į aktyvų mokyklos gyvenimą, taip pat gali skųstis galvos skausmu. Tai gali sukelti vėl gi stresas, įtampa ar intensyvus mokymosi tempas.

6.Problemos su miegu – tai kankina ne vieną vaiką. Ypač tuos, kurie tik pradėjo lankyti mokyklą. Vaikas gali sunkiai užmigti, sapnuoti košmarus ar sunkiai pabusti...

7.Dar viena problema, su kuria gali susidurti jaunasis mokinukas ar darželinukas – tai enurezė (šlapimo nelaikymas naktį). Ši liga gali taip netikėtai prasidėti, kaip ir baigtis. Tuo pasireiškia nervinė vaiko sistema.

Kaip vaikučiui padėti?

Jei Jūsų vaikui pasireiškė nors vienas iš aukščiau išvardintų negalavimų, vadinasi, būtina jam padėti. Vienas iš būdų – laikytis dienos režimo (atitinkamu laiku – maitinimas ir miegas). Jei tėvai jaučia, jog mokyklinukas ar darželinukas pervargęs, reikia jam duoti pailsėti. Į medikus kreiptis tik tuomet, kai nebėra kitos išeities.

Dar vienas svarbus veiksnys – psichologinis. Jei šeimoje, mokykloje, kieme ar darželyje bus gera, šilta atmosfera, vaiko sveikata bus kur kas stipresnė.

Mokymosi įstaigose dirba profesionalai, kurių užduotis – užtikrinti ramų, saugų ir sveiką klimatą.

Namų nuotaiką, žinoma, kuria šeima. Laiminga šeima – laimingas vaikas! Šis posakis turėtų tapti visų šeimų šūkiu. Atminkite, jog vaikai pirmieji pajaučia, kas šeimoje negerai.

Padėti gali homeopatas

Jei tėvai jaučia, kad be medikų pagalbos neišsivers, vienas iš būdų – kreiptis į homeopatą. Homeopatija gali padėti spręsti ne tik fizines, bet ir psichologines problemas.

Gydytojas-homeopatas naudoja natūralius gamtinius vaistus, kurie neturi kenksmingo šalutinio poveikio kaip sintetiniai vaistai. Po kruopštaus ir tinkamo gydymo homeopatas gali išgydyti nuo lėtinių susirgimų, ko negali įprastinė medicina.

Pasak homeopatų, kartais tas pats vaistas paskiriamas ir vaikučiui, ir mamai, skiriasi tik jų vartojimo dozės ir režimas. Nes psichologinė mamos būsena taip pat labai svarbi.

Dažnai mamos klausia, ar į homeopatą reiktų kreiptis tik tuomet, kai vaikas sunegaluoja. Tačiau homeopatiniai vaistai veikia ir kaip profilaktinė priemonė. Tad juos galima vartoti nuolat ilgą laiką.