Vaikų garderobas...

Vaikų garderobas...

21. Jul 2014, 11:57 ODISEJAaa ODISEJAaa

Kaip tvarkau vaikų garderoba....
Pas mane per daug rūbeliu kažkaip nebūna,nes vieni atkeliauja pas mus,o kiti iškeliauja pas kitus. Tiek kai laukiausi pirmos mergaites ir antros nežinojau kas gims tad rūbelius pirkau tik ,kad butu pradžiai ir spalvas ,kad tiktu tiek mergaitei tiek berniukui. :)
 Dadar rūbelius tvarkau taip: truputi skirstau, kurie yra išeiginiai ,kurie po namus devemi. Išaugtus rūbelius iškarto atidedu kitur,kad nesimaišytu. Perku tuos rūbus kurių mažiausiai tuo metu turim ir kurie reikalingiausi.
Pas mus dauguma rūbeliu yra gauti iš kitu mamų, ivairiu dydžiu. Rūbeliais dalinames,kas netinka ar nepatinka atduodame kitiems,nes yra mamų ,kurios labai sunkiai gyvena ir kiekvienas daiktas ar rūbas praverčia. Nors ir patiems taupyti stipriai reikia ,bet ...
Pro nuolaidas ir akcijas niekad neraeinu. Visada apžiūriu gal ka tinkamo ir reikalingo pamatysiu už maža kaina. Tarkim batukus žiemai radau Norfoje,ne lentynoje ,o krepšuose ten kur būna sudeti daiktu likučiai. Batukai nauji už vienus sumokejau apie 12lt, už kitus truputi daugiau gal apie 15lt,nes akcija tada buvo. Dažniausiai perku ne sezono metu ,o i prieki,kad iškarto turetu kai prireiks.

20140721114959-71807.jpg
Perku turguje. Turguje perku kojines vaikams,triusikelius, kepurytes naujas ,plauku papuošalus,nes pigiau ir daugiau perkant dar nusidereti galima. Pvz:. Parduotuveje triusikeliai gražesni nuo 4lt, o turguje 2-3lt, kojinytes paprastos 1lt,storesnes gražintos nuo 2lt.
Deveti rūbai. Devetu drabuželiu turguje galima rasti ir labai gražiu ir labai pigiu tik reikia užtikti J jei perki pas nuolatinius pardavejus ,tai nuolaida visada gausi priedo. Tarp devetu rūbu buna ir nauju ir beveik nauju,gal tik karta devetu. Pirkdami iš devetu daug sutaupome ir gražei rengiames,sunku atskirti ar tai naujas pirktas rūbas ar padevetas. Dar privalumas,kad dažniau galima keisti rūbelius,nebepatinka-nebenešioji.Išaugtus atiduodami,kurie tinkami.

20140721115218-15945.jpg
Kelnes nupirkom kelias poras po 1lt,žiemines,storos ir nekiek nenutrintos(žiema). Suknyčiu nupirkti papuola nuo 2lt iki 10lt.

20140721115441-58924.jpg
Dydžiai. Perkame iki poros dudžiu didesnius drabuželius,kad visada vienus išaugus butu pakeisti kitais. Jei rūbas dabar bus nesiojamas tai dydis toks koks yra dabar. Batuku i prieki vienu dydžiu geriausia pirkti,tarkim nežinai kokia bus kojyte atejus kitam pavasariui jei dabar pirksi...maždaug tik gali isivaizduoti.
Madu nesivaikome,vaikai skirtingi ir jiems skirtingai tinka vienoks ar kitoks rūbas, vienam tinka tamsus kitam visiškai netinka ...

Štai taip tvarkomes ir taupome :)