Vaiko depresija: ar esate su tuo susidūrę

Vaiko depresija: ar esate su tuo susidūrę

06. Sep 2011, 08:00

Kai gimė mano pirmagimė, kaip dabar atsimenu, kad tą ankstyvą šaltą žiemos rytą nušvietė skaisti saulė. Augdama ji vis šypsojosi, žmonės net klausė, ar ji visada tokia linksma, vis juokiasi.

 

Ir dabar su liūdesiu prisimenu tuos metus, nes dabar ji tapo irzli, vangi, jai geriau pamiegoti nei pažaisti, jai vis reikia mamos ar tėčio, net atvažiavusi pas močiutę nebėga šaukdama, o tyliai typena šalia manęs.

 

Labai suprastėjo apetitas, truputį paakiai pajuodę. Įlindusi į internetą atradau depresijos požymius, atitinkančius mano dukrytės, todėl niekaip negaliu suprasti, kodėl 3,8 metų vaikui atsirado depresija. Kodėl ji nesidžiaugia ją supančiu pasauliu, nors stengiamės jai viską duoti, suteikti.

 

Ar kuri mamytė susidūrė su tokia problema, kaip ją įveikėte?

 

Dalia

 

Nuo MK redakcijos: Mamytės, dalinkitės savo patirtimi, o mes savo ruožtu bandysime paklausti psichoogų, kodėl vaikui staiga atsiranda depresijos požymių.

06. Sep 2011, 13:41

Sutinku su jusu nuomone,reikes visgi kazka daryti,nes tikrai gaila vaiko,kai jai viskas tampa nebeidomu 😀

06. Sep 2011, 13:09

Tikrai sudėtinga situacija, ir bandau suprasti ,kaip tai turėtų būti sunku matyti taip pasikeitusį vaiką ir negali nieko iš jo išpešti. Aš taip pat sutinku su čia išvardintomis priežastimis to liūdesio. Dar galbūt ji kažką nemalonaus girdi iš aplinkinių kalbų, pvz., močiučių, tetų. O vaikas tam tikrą kalbą , pasakytą frazę gali perfrazuoti savaip, taip, kaip jis suvokia.Manau, teisingiausia tikrai kreiptis į savo gydytoją, kad paskirtų kokį susitikimuką su vaikų psichologe. Jau vien piešinių temos pasikeitimas rodo, kad mergytės mąstysena kažkodėl keičiasi, o psichologė , manau,tikrai padės nustatyti priežastį. Sėkmės

🤗

06. Sep 2011, 13:04

jo,ir as manau,kad pasikeitusi seimos sudetis sutrikde vaika.drauges mergaitei tai tesesi ilgus metus.visa tai isauke sese atsiradimas.

06. Sep 2011, 12:56

gal per mazai to laiko,o del psichologo irgi mastau reiks paklaust musu daktares,anksciau ji paisydavo seima,o dabar kai paprasai kad nupiestu mus visus tai nepaiso,nebent save ir sese,idomus daly,as kad ji myliu sese,mociute buna sako kad paliktume jai mazaja o aiste sako nepaliksiu,niekam neatiduosiu.O sekmes ir kantrybes tai tikrai reikes aciu!

ausryte12 ausryte12 06. Sep 2011, 11:32

As irgi pritarciau, kad del kito vaiko atsiradimo seimoje. Daiktu pirkimas neatstos meiles ir demesio, kuri skirtumet vaikui. manyciau padetu nuosirdus bendravimas, pazaidimas su vaiku, issikalbejimas. Pabandykit piesimo terapija su mergaite. Uzduokit piesinio tema, susijusia su seima, paziuresit kaip mergaite tai atvaizduoja. Piesiniai daug ka pasako apie vaiko emocine bukle. Manyciau deretu pasikonsultuoti ir su vaiku psicholgu tam, kad patiems butu lengviau rasti bendra kalba. Sekmes!

06. Sep 2011, 11:31

pas vaku psichologa kreipkites, jis tikrai pasakys kodel vaikas toks tapo.su siuntimu turetu buti nemokamai.

blogietee blogietee 06. Sep 2011, 11:30

gal dar per mažai laiko praėjo, kad suprastų kas vyksta ir kokie pasikeitimai nuo šiol bus

06. Sep 2011, 11:20

gali buti,tai net nzn jau ka ir daryti,kad ja sugrazint i normalia busena

blogietee blogietee 06. Sep 2011, 11:16

na vaikas vistiek manau jaučia, kad ne visada taip būna, gi būna dienų kai netenkinami jos norai, nors tai yra blogai, nes vaiko nepapirkinėsi nuolat, kai neinat vien su ja į lauką.. ji mato kad tai vyksta tik kai kada.. o vaikai tai jaučia, žino ir prisimena..

06. Sep 2011, 11:03

na mes irgi galvojom gal del seses,bet kad skiriam jai to demesio,perkam ka papraso,nesakom kad negalim,buna kad sese paliekam namie o su ja tik einam i lauka.Klausiam kas jai,ko ji nesidziaugia,bet ziuri i mus ir tyli,tai va triusi jai atvezem,gal tures kuom dziaugtis,rupintis....

blogietee blogietee 06. Sep 2011, 10:54

Svistulka, iki šio laiko mergytė buvo viena, dabar šeimoje atsirado kitas leliukas, kuriam skiri dėmesį, mergytė jau lieka šiek tiek nuošalyje.. gal tiesiog jaučiasi vieniša, nes visą laiką buvusi mama vien tik su ja, dabar būna su jos sesyte

06. Sep 2011, 10:46

Nesu girdejusi apie depresija tokiame mazame vaikucio amziuje. Gal tai liudesys del ko nors? Bet kokiu atvejau manau reikia isklausti vaikucio,kas ji liudina.