Vaikas nevalgo pieno produktų? Ieškokite tokio, kurį valgytų!

Vaikas nevalgo pieno produktų? Ieškokite tokio, kurį valgytų!

14. Sep 2015, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Pieno produktai yra pagrindinis kalcio šaltinis vaikams. Ar galima kuo nors juos pakeisti, jei metukų ir vyresnis mažylis visiškai jų atsisako? To klausia viena mama.

Piene yra idealus kalcio ir fosforo santykis, ir tai labai svarbu saugantis nuo osteoporozės, nervų sistemos sutrikimų, pablogėjusio kraujo krešėjimo. Piene daug  vitaminų A, D, taip pat B grupės vitaminų ir folinės rūgšties. Tačiau pats pienas turi mažai geležies, todėl jei vaikas geria daug pieno, ir visai nemėgsta mėsos, jam gali sutrikti visavertis augimas ir jo raida.

O ką daryti, jei vaikas visiškai nenori valgyti pieno produktų, kurie jo augimui taip svarbūs? Pasak šeimos gydytojos Larisos Zacharovos, niekas nepakeis pieno produktų reikalingumo, tad gydytoja pataria ieškoti to pieno produkto, kurį vaikas valgytų.

"Vienas dalykas, jei mažylis netoleruoja pieno produktų, kitas – jei jų nemėgsta. Jauno organizmo vystymuisi jie labai svarbūs. Yra vaikučių, kurie nenori valgyti net mišinukų, nes jų skonis skiriasi nuo mamos pieno. Bet kai atpratinate mažylį nuo krūties, būtina kažką duoti vietoj savo pienuko. Tam tinkamiausias mišinukas, nes jame subalansuotos visos reikalingos medžiagos vaiko organizmui", - patarė gydytoja.

Parduotuvėse šiuo metu ypač didelis pieno produktų pasirinkimas, tad nereikia nuleisti rankų ir siūlyti jų vaikučiui. Jei nevalgo natūralaus jogurto, galima jį pagardinti vaisiais. 

Ką iš pieno produktų jūsų vaikučiai labiausiai mėgsta?