Vaikams negalima rūkytos mėsos

Vaikams negalima rūkytos mėsos

13. Nov 2014, 07:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Tėvai, įdedantys vaikams į mokyklą sumuštinius su rūkyta mėsa ar saliami, didina jų susirgimo vėžiu riziką.

Taip tvirtina Pasaulinis vėžinių susirgimų tyrimo centras, praneša 7kanal.com. Įtikinančios tyrimo išvados rodo, jog perdirbta mėsa, kaip pavyzdžiui, rūkytas kumpis ar dešrelės padidina riziką susirgti žarnyno vėžiu (pirmiausia – kiaulienos kumpis ir šoninė).

Vietoj perdirbtos mėsos patartina vaikams duoti neriebų sūrų, paukštienos, žuvį arba nedidelį kiekį liesos mėsos.

Faktiškai mokslininkai apskritai nepataria siūlyti vaikams bet kokios perdirbtos mėsos tam, kad nebūtų formuojami neteisingi maitinimo įpročiai. Juk mokykliniai pusryčiai, kuriuos tėvai gamina namie, yra kaip tik ta vaiko maitinimosi grandis, kurią lengviausia kontroliuoti. Nes nežinia, ką jis valgo mokykloje.

Minėta organizacija rekomenduoja apriboti vaiko mėsos vartojimą iki 70 gramų per savaitę.

Šaltinis: 7kanal.com