Vaikams batukus pirkime pamatavę

Vaikams batukus pirkime pamatavę

04. Feb 2013, 00:00

Tada būsime tikri, kad batukai tinka mažyliui – yra jam nei per maži, nei per dideli. Keletas patarimų prieš perkant batukus.

 

 Jei batukai netinkami

 

Kaip rodo ne vienas tyrimas, maždaug kas trečias vaikas avi netinkamus batus. Sakysite, kas čia tokio, jei batukai vos, vos spaudžia arba atvirkščiai, yra per dideli ir einant klapsi. Ogi specialistai tvirtina, kad netinkama avalynė gali pakenkti pėdos augimui ir sąnariams, taip pat stuburui.


Nemoka pasakyti, kad spaudžia

 

Bėda ta, kad dažnai tėvai perka nepamatavę batukus, o pasakyti, kad jie spaudžia, moka ne visi vaikai. Ne todėl, kad kalbėti nemoka. Manoma, kad mažiausiųjų vaikučių pėdų nervų sistema nėra taip gerai išsivysčiusi kaip suaugusiųjų, todėl vaikai nejaučia, kai batas spaudžia.

 

Išauga greitai

 

Kitas argumentas, kodėl batukus pirkti rekomenduojama pamatavus, yra tai, kad vaikų pėdos labai greitai auga, tėvai to nepastebi, ir vaikai per ilgai avi mažus, negu derėtų, batukus.

 

Dydžiai skiriasi

 

Tikriausiai pastebėjote, kad skirtingų batų gamintojų dydžiai skiriasi. Kita problema – ne visada vaikiška avalynė žymima tinkamai. Ji yra arba per trumpa, arba per ilga. Pavyzdžiui, nupirkote vaikui batukus, ant kurių pado užrašytas 25–as dydis. O iš tiesų avalynės vidaus ilgis siekia tik 23–ią dydį.

 

2 patarimai, prieš keliaujant į parduotuvę

 

1. Į batų parduotuvę eikite po pietų, nes per dieną vaikiškos pėdos patinsta keliais milimetrais ir ryte nusipirkti batukai „kaip tik“, po pietų gali spausti.

 

2. Leiskite vaikui po parduotuvę šiek tiek pabėgioti be batų – išsities pėdos pirštai ir tada pamatuosite tiksliau.

 

Ar dažnai perkate batukus vaikams nepamatavę?

 

 

04. Feb 2013, 09:59

mes perkame internetineje parduotuveje,tenai parasytas visa laika didis ir batukai ismatuoti is vidaus ir parsyti vidpadzio ismatavimai,ir mums nekilo dar problemu su pirkimu batuku tenais.bet galima batukus tenais rezervuoti ir jeigu kilo kokiu klausimu nuvazioti ir pasimatoti.

04. Feb 2013, 08:53

o apie elektronines parduotuves Jums neteko girdeti? 😀