Trenerė: Išmokti plaukti svarbu, kaip vaikščioti ir kalbėti

18. Apr 2018, 07:20 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kaip sako baseino „Olimpinė pradžia“ vadovė, plaukimo trenerė Lina Bielinienė, mokytis plaukti vaikui niekada ne per vėlu ir ne per anksti.

"Jau gimę kūdikiai gali plaukioti šiltame vandenyje vonioje, mažesniame baseine. Bet mes priimame vaikus nuo trejų metų, kurie jau suvokia, supranta, kas vyksta. Jie drąsiai gali pūsti burbulus, plaukti su "makaronu", nardyti po vandeniu, traukti žaislus nuo dugno. Beveik visi tokio amžiaus vaikai vieni ar su pagalbine priemone gali gulėti ir plaukti ant nugaros. Tai be galo smagu", - pasakojo trenerė.

20180417152656-64904.jpg

Trenerė pastebi, jog nuo kūdikystės plaukioję vaikai, dideliame baseine greičiau adaptuojasi. Tačiau tai nereiškia, kad tokie vaikai greičiau išmoks palaukti. Tai labai individualu kaip ir vaikščioti ar kalbėti. Drąsesni vaikai greičiau viską atlieka ir greičiau juda, kitiems gi reikia daugiau laiko atlikti vieną ar kitą užduotį baseine. Tačiau trenerė nuramina - anksčiau ar vėliau tokie vaikai greitai pasiveja savo amžiaus draugus.

Pasak baseino vadovės L.Bielinienės, išmokti plaukti nuo mažens labai svarbu. Tai trečias pagal svarbumą dalykas žmogui po vaikščiojimo ir kalbėjimo. Plaukimas grūdina organizmą, stimuliuoja visus raumenis, stiprėja vaiko sveikata - jis auga sveikesnis ir energingesnis.

Tėveliai, būkite budrūs prie vandens telkinių

Trenerė įspėja, kad baseiną lankantys vaikai drąsesni ir vandens telkiniuose. Tačiau tėvai visada turi likti budrūs ir jokiu būdu nepalikti vienų vaikų be priežiūros, kad ir kaip gerai vaikas plauktų - iš akių nepaleiskite.

Mat vaikas, net ir gerai plaukdamas, pasimeta netikėtoje situacijoje. Kodėl? Pirma – baseine yra skaidrus vanduo, todėl vaikas saugiau jaučiasi, o ežeruose vanduo yra tamsus, jūroje yra daug duobių, tad saugokime savo vaikus ir rūpinkimės jais!

LAIDĄ REMIA: #Babycity/Toycity

20180209124459-85451.jpg