Top 10 daiktų, kurie kasdien padės kiekvienai mamai

Top 10 daiktų, kurie kasdien padės kiekvienai mamai

07. May 2019, 10:20 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Laikas, praleistas kartu su mažyliu - ypatingas. Norime įsiminti kiekvieną akimirką, juk jam viskas šiame pasaulyje vyksta pirmą sykį.

Kasdien mes vaikučiui skiriame daug dėmesio - keičiame sauskelnes, perrengiame, rūpinamės, kad jam būtų patogu ir saugu. Gerai, kad šiais laikais yra daug kasdienybę ir buitį palengvinančių dalykų.

Mamyčių klubas ir Huggies® apklausė jaunas mamas apie tai, kokie daiktai palengvina joms kasdienėje mažylio priežiūroje. Žvilgterėkite į mūsų sudarytą TOP dešimtuką ir palyginkite - ką iš išvardintų dalykų turite namie ir ką galbūt dar vertėtų įsigyti.

Top 10 daiktų “pagalbininkų” jaunoms mamoms:

Huggies drėgnos servetėlės

Patogu pasiimti kartu, kad ir kur bebūtumėte - vadinasi, jokių problemų su nešvariais delnais ir veidukais po iškylos, be to, jūs galite lengvai pakeisti sauskelnes net ir ten, kur nėra šilto vandens.

Drėgnos servetėlės ​​„Huggies®“ pagamintos iš natūralių pluoštų, jų sudėtyje yra iki 99% vandens, o tai leidžia ne tik gerai nuvalyti, bet ir išlaikyti drėgmę. Mūsų apklaustos mamos pripažįsta, jog „Huggies®“ drėgnos servetėlės ​​- jų ištikimas palydovas: “su drėgnų servetėlių pakuote mes vykstame į gimdymo namus, po gimdymo jos irgi visuomet su mumis”.

Medžiaga, panaši į medvilnę, joje nėra nei alkoholio. nei kitų pavojingų komponentų, švelniai valo jautrią kūdikio odą.

Sauskelnės

Žinoma, prisimename mūsų mamų ir močiučių pasakojimus, kaip buvo vystomi mažyliai, kol dar nebuvo sauskelnių. Bemiegės naktys su nesibaigiančiu vystyklų skalbimu ir kambariuose džiūstančiais skalbiniais. Dabar viskas pasikeitė, nes bet kurioje parduotuvėje galima nusipirkti vienkartines sauskelnes ir ramiai miegoti visą naktį!

Renkantis kūdikiui sauskelnes, atkreipkite dėmesį į tai, iš ko jos pagamintos: medžiagos turi būti kvėpuojančios, kad mažylis visą dieną jaustųsi patogiai. Įsitikinkite, kad naujagimiams skirtose sauskelnėse būtų vidinė kišenėlė, apsauganti nuo pratekėjimo. Taip pat turi būti drėgmės indikatorius, parodantis, kada laikas keisti sauskelnes. Tai ypač padės tiems, kurie pirmą kartą tapo tėvais ir dar neturi patirties!

Dantų gelis, dygstant dantukams

Mes nekantraudami laukiame mažylio pirmųjų dantukų, bet tas laikotarpis, kai jie dygsta, neretai iškankina tiek vaiką, tiek tėvus. Laimei, yra sukurti mažylių dantenas vėsinantys ir dantukų dygimo skausmą palengvinantys geliai.

Kremas, skirtas sudirgintai ir paraudusiai odai

Kartais ant kūdikio užpakaliuko pasirodo paraudimų. Tokiais atvejais gelbsti oro vonios ir kremai, mažinantys sudirginimą. Toke kremai ramina ir maitina švelnią odą bei padeda jai atsigauti.

Vienkartiniai, neperšlampami vystyklai

Kalbant apie oro vonias, prisiminkime dar vieną pagalbininką - vienkartinį, neperšlampamą paklotėlį arba vystyklą. Jį patogu pakloti ant lovos ar ant grindų - tada galite būtų ramūs, jog “avarijų” nebus. Tokius vystyklus galite pasiimti, vykdami pas gydytoją ir visuomet turėti krepšyje, kai tik vykstate iš namų - paklojote, paguldėte mažylį ir ramiai galite pakeisti sauskelnes.

Priemonės maudynių metu

Rodos, visi vaikai mėgsta leisti laiką vandenyje, žaisti jame ir taškytis. Tai taip pat puikus ritualas prieš miegą: pripratęs prie vakarinio maudymosi mažylis iš anksto žinos, kad laikas miegoti. Parduotuvėse galima rasti įvairių maudymosi ir prausimosi priemonių. Kokias pasirinkti ir kaip dažnai naudoti vaikučio maudynių metu, nuspręskite, pasikliaudami savo intuicija ir būtinai atkreipkite dėmesį į pasirinktų produktų ekologiškumą.

Nagučių pincetas

Daugelis mamų nerimauja ir baiminasi kirpti mažyčius kūdikio nagučius žirklėmis. Todėl nagučių trumpinimo “pincetas” - patogus sprendimas: jis palengvina visą procesą, daro jį saugų ir greitesnį.

Pirmajam primaitinimui  - maitinimo sietelis

Mažyliui paaugus ateina metas susipažinti su pirmuoju kietu maistu. Vėl nerimas mamai - kad tik jis nepaspringtų ir neprarytų per didelio kąsnio. Šiuo laikotarpiu gali pagelbėti specialus maitinimo sietelis arba taip vadinamas “tinklinis maitintuvas”, į kurį dedami nedideli maisto gabalėliai. Mažylis jį laiko rankose, čiulpia ir taip išbando naujus skonius. Patogu ir saugu! Rinkdamiesi tokį maitinimo sietelį, atkreipkite dėmesį, kad jo detales būtų patogu išardyti, išplauti ir vėl sudėti.

Hamakas

Nors ant mamos rankų jaukiau, tačiau kartais ir mamai reikia pailsėti. Todėl pastaruoju metu itin populiarūs kūdikių hamakai - “krėslas-sūpynės”, į kurias paguldžius mažylį galima jį saugiai prisegti ir kurį laiką užsiimti savais reikalais. Rinkdamiesi hamaką, atkreipkite dėmesį, jog kūdikis jame gulėtų kuo natūralesnėje padėtyje, nugaros padėtį būtų galima reguliuoti pagal mažylio ūgį. Be to, hamakas turi būti lengvai išardomas, skalbiamas, jo diržai turi veikti tinkamai.

“Mobilioji auklė”

Kad ir kaip tėvai norėtų būti šalia mažylio nuolat, visgi kartais jis lieka vienas. Pavyzdžiui, paguldžius jį lovelėje saldžiam miegeliui mama ant pirštų išsėlina į virtuvę gaminti vakarienės, arba užmigdžiusi jį dienos miegelio vežimėlyje sode, ima tvarkytis kambaryje…Kaip įsitikinti, kad mažylis ramiai miega? Išbandykite “mobiliąją auklę”! Jų asortimentas gana didelis. Renkantis atkeipkite dėmesį į kiekvieno modelio siūlomas funkcijas bei paklausykite draugų rekomendacijų.