Tėtis blogai jaučiasi, nes kūdikis nurimsta tik pas mamą

Tėtis blogai jaučiasi, nes kūdikis nurimsta tik pas mamą

01. Feb 2013, 07:00

Nauja tema forume ir kvietimas padiskutuoti: kaip padėti tėčiui, kuris jaučia nuoskaudą, kad kūdikis nurimsta tik pas mamą ant rankų?

 

Iš mamos laiško:

 

Sveikos mamos,


Vakar susidūrėm su kiekvienam savaip skausminga situacija, ir aš pasimečiau... Turim beveik 7 mėnesių pirmagimę, kuri, kaip ir visi kūdikėliai, daugiausia prisirišusi prie mamos. Tėtis skiria tikrai daug dėmesio: pervysto, duoda košyčių, maudo, o savaitgaliai išvis yra jų laikas.


Bet vakar norėjau apsitvarkyt ir truputį Verksniukę mažylę padaviau pažiūrėt tėčiui. Kol ji manęs nematė, verkė iki negalėjimo, kai pamato - nurimsta.

 

Tada tėtis nusprendė „pamokyt“ vaiką pabūti be mamos. Išvedė į kambarį, kad ji manęs nematytį, ji užsiverkė. Tada išvis paguldė ant lovos, kad išsiverktų. Kol baigiau siurbliuoti, girdžiu, vaiką jau isterija apėmus. Paėmiau ir iškart nurimo.


Tėtis nueidamas net ašarą nusibraukė. Jam buvo skaudu. Bet likusį vakarą visai nenorėjo jos imt ant rankų ar pabučiuot. Bandžiau visaip kalbėt, bet jis, matau, jaučiasi atstumtas. Prieš miegą pasakė, kad jei dukrytei reik tik mamos, jis jos ir neglaus, nes ji vis tiek jį priima kaip svetimą.

 

Nebežinau, kaip jam išaiškint, kad mažam vaikučiui būtent ir reik tos meilės, kad jis jaustųsi ramiai.


Gal kas buvo panašioj situacijoj, gal kas turit psichologinių žinių ar skaitėt kokį straipsnį? Visą naktį mąsčiau, kaip vyrui dar ką pasakyt, kad nesijaustų atstumtas...

 

Tema forume

 

Gal turite patarimų sunerimusiai mamytei?

 

gintarerei gintarerei 01. Feb 2013, 14:50

mano maziukas (8,5 men) irgi nurimsta geriausiai pas mane. Vyrui irgi pavyksta nuraminti, bet tik kai buna nelabai zirzaluikas, o jau kai buna sunki situacija, tai tik as. Vyras juokesi, kai parodziau, jog tik ranka prie veiduko savo pridedu ir vaikas kaip auksinsi pasidaro. Mano vyras nepergyvena, nes suvokia, kad pirmaisiais metais maziukui svarbiausia mama, bet stengiasi kiek imanoma daugiau laiko leisti su suneliu. Maudymas irgi vyru reikalas, kartais maitina, po darbo grizes zaidzia su juo, pabuna kai man reikia kur iseiti, zodziu pabandyk paaiskinti vyrui, kad tevo vaidmuo svarbus, bet meile ir svarba ne tik nuraminimu skaiciuojama. Pasakyk, kad tu ta maziuke 9 menesius pilve nesiojai, buvai jai uzuoveja ir viskas ka ji supranta apie pasauli. Vaikuikui reikia laiko kol jis saugiai paziures i visa ji supanti pasauli ir zmones, nes nuo gimimo mama jam saugiausiais uostas. O tetis turi buti kuo dazniau salia, kad vaikiukas suprastu kad ir su juo saugu. Pastebek, ka tavo vyras geriausiai moka, pvz maniskis tai moka labai greitai suneli prajuokinti, zaidinti ji labai moka, greitai sugalvoja nauju zaidimu, ir pabrezk jam, kad va as raminu geriau, o tu ta ir ana geriau darau ir mes komanda ir abu labai reikalingi mazylei 😀 surask kokiu straipsniu jam paskaityti apie tai, kad mama tiesiog pradzioj gyvybiskai reikalinga ir del to tecio vaidmuo nera maziau svarbus...sekmes 😉 jautru vyra turi, tai labai gerai, kad pergyvena. Geriau taip, nei atvirkstinis variantas, kai nekreipia i vaikuti demesio 😀

01. Feb 2013, 14:22

oj tie tetukai 😀 as pazistu toki teva,kuriam iki menesio kudikis buvo neidomus ☹ jisai netgi neprieidavo prie jo,o paskui mama specialiai jam vis ta vaika palikdavo,dodavo ant ranku,maziui jau 3 metai,dabarr tetuko seselis sunus 😃 visur laksto paskui teveli ir tevas labai didziojosi savo vaiku,dazniau laiko praleidzia su jo 😀 beto yra netgi pasakyta,kad vaikelius reikia pratinti ir pie teveliu ir tevelius prie ju.as pvz pasakiau vyrui,kadangi auginame suneli,tavo darbas bus ji maudyti.tai mums 2.5 metuku,tetukas iki siol maudo vaika.bet aisku pas mus situacija atvirkstine,vaikas tik prie tevuko eina,ir kai uzsigauna kad tetukas ji pagluostitu ir del visko 😀mama reikalinga tik tevo nera 😀