Tėtį myli labiau?

Tėtį myli labiau?

25. Jan 2013, 00:00

"Mano metukų dukrytė, pamačiusi iš darbo grįžtantį vyrą, net šokčioja iš džiaugsmo. Tuo tarpu, kai aš grįžtu po valandos ar kelių nebuvimo, į mane taip džiugiai nereaguoja“ – pasakoja mama. Kodėl taip?

 

Žingsnis link savarankiškumo

 

Vieneri metai – toks amžiaus tarpsnis, kai vaikas pamažu išsivaduoja iš glaudaus ryšio su mama, nori vis labiau tyrinėti, atrasti, patirti daugiau  įspūdžių. Gal mergaitei tiesiog pabodo nuo ryto iki vakaro matomas mamos veidas ir ji nori bendravimo įvairovės? Tai pirmieji žingsneliai autonomijos link. Kūdikis, kuris supranta mamą kaip savęs dalį, pamažu atskirs save kaip atskirą asmenybę.

 

Mama - nosiai nuvalyti, tėtis - žaidimams žaisti

 

Tai, kad mergaitė džiaugsmingiau reaguoja į sugrįžtantį tėtį, visai suprantama, jis - retesnis svečias namuose. Priežastis gali būti ir ta, kad grižę namo tėčiai  dažnai puola kvailioti su mažaisiais. Koks gi vaikas nekrykštaus, kai atrakcionai atvyksta tiesiai i namus? Norite, kad dukrelė plotų katučių jus išvydusi? Tuomet tektų kažkam kitam perleisti kasdienius rūpesčius, kūdikio priežiūrą, o visą laiką skirti žaidžiant su vaiku. Tada, tikriausiai, vaikas, išvydęs tokią mamą pareinant, irgi krykštaus iš laimės.

 

Neverkia? Vadinasi, jaučiasi saugi

 

Tai, kad dukrelė ramiai reaguoja į mamos išėjimą ir sugrįžimą, tik patvirtina teisingai besiformuojantį ryšį - mažylė pasitiki mama, žino, kad mama visada grįžta ir jaučiasi saugi. Kartais pačios mamos nerimauja, baiminasi, kad kūdikiui gali kas nors nutikti, nepasitiki kitais žmonėmis, ir mažylį persmelkia ši motinos baimė, kuri stabdo jo savarankiškumą.

 

Ar Jūsų namuose irgi panašiai būna, kad iš darbo sugrįžtantis tėtis laimi vaiko dėmesį? 

18. Dec 2013, 10:07

Man net palengvejo kai radau informacijos apie tai. Sunui metai, grizau i darba, sunui patinka darzelyje - bent asaru nera, gerai miega valgo, bendrauja (jame buna 3 dienas). Aisku visus mus pasikeitusios aplinkybes ismuse is veziu, bet griztam i jas. Sutareme, kad jei vaikui nepatiks darzelyje - nedirbsiu. Pastaruoju metu sunus eina ant ranku tik pas teti, na aisku, as namu tvarkytoja, indu ploveja, o vyras tik grizes is darbo visa laika 100% skiria sunui, jie tikrai isradingai susiranda veiklos, zaidimu😀 Is pradziu dziaugiausi, kad sunus nenumestas kol as vakariene padarysiu, bet dabar man labai liudna, kad jis pas mane neina ir verkia jei paimu, tiesia rankytes i vyra. Kai buname dviese viskas gerai. Gal jis pyksta? As suprantu, kad zaidimai daug mieliau, linksmiau, negu mano bandymas sumazinti oziuku ir isteriju kieki, bet as gi nesu priesas ir myliu ne ka maziau.

25. Jan 2013, 15:42

TAIP TAIP ir dar karta taip 😀 bet mazoji bus mano 😃

25. Jan 2013, 11:19

mano sunelis taip pat tecio vaikas ir kuo toliau tuo labiau prie jo prisisrisa.. man smagu kad tarp ju toks stiprus rysys, bet kartais apima sioks toks liudesys, kad jis visad pasirenka tety, net paklausus ar myli mamyte sako myliu tety. pavyduliauja jei vyras mane apsikabina ar prisiglaudzia, o pavydi tikrai ne manes, tempiasi tety uz rankos visai y kita kambary ir tada jau dalina jam savo apkabinimus ir bucinukus. atrodo tikrai graziai abu draugaujam, zaidziam ir siaip leidziam laika kartu, bet mieliau jis laika leistu su teveliu. tikiuosi kad antras mazylis labiau manes nores ir nereiks man su pavydu ziuret kaip vaikai kabo teciui ant kaklo 😃

25. Jan 2013, 10:30

Nu mano mazius tai jau tikras tetuko sunelis 😃 jam tikrai mamos nereikia,jo netgi pirmas zodis buvo PAPA 😀 Ir iki siol nuotraukoje paklausiu o kur tetis,parodo ir taip graziai pasako PAPA,o pasakau o kur mama,parodo ir pasaka VA 😀 Bet kai tetis iseina gerai kad jisai irgi neverkia 😃 Tik atsimenu,kad dirbau,jisai buvo pas mociute,zaide jie atejo tetis,viskas vaikas viska mete,atnese tetukui savo rubus,sako rengiames ir vaziojame namo 😃 o mociutei jau rodo ATE 😃