Tavo mažyliui jau metukai!

Tavo mažyliui jau metukai!

07. Dec 2011, 08:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kaip auga vaikutis pirmaisiais savo gyvenimo metais? Apie tai sužinosi skaitydama specialiai Tau „Mamyčių klubo” paruoštą vystymosi kalendorių. Šiandien pasakojimas apie 51-52 savaites. 

Žiūrėk, kaip aš augu

Ei, ei – metas žaidimams! Vienas iš geriausių būdų kuo daugiau pažinti pasaulį ir ko nors išmokti - tai žaidimai ir pasilinksminimai! Šiame amžiuje, kai mažylis mokosi vaikščioti ir kalbėti, žaidimų spektras gerokai išsiplėtė

Dabar parduotuvėse didelis žaislų, kuriuos galima tempti už virvutės, pasirinkimas. Šie žaisliukai padės pradedant vaikučiui vaikščioti. Aktyvūs paviršiai, kurie moko sukti, paspausti, tempti, stumti, skleidžiami įvairūs lavinamieji garsai. Tokiu būdu vystosi smulkioji motorika bei kiti nauji įgūdžiai.

Mažylio priežiūra

Jeigu planuoji didelę šventę savo vaikučio pirmojo gimtadienio proga, pasirūpink, kad mažasis jubiliatas per daug nenuvargtų. Žiūrėk, kad šventimas nesutaptų su vaikučio miegojimo laiku.

Kviesdama svečius, nepersistenk, planuok, kad į šventę ateitų tik patys artimiausi žmonės ir mažylio pažįstami. Pakviesti gali ir mažylio bendraamžių, kad jam būtų smagiau. Pasirūpink, kad vaikučiams būtų kuo žaisti.

Tu ir tavo šeima

Jeigu ketini grįžti į darbą ir ieškai auklės savo vaikui, surask patikimą žmogų, kuris tinkamai pasirūpintų tavo mažyliu.

Antras svarbus žingsnis – palaikyk gerus santykius su darbdaviu. Jeigu jis žinos, kad augini mažą vaiką, kantriau žiūrės, jei pavėluosi į darbą. Gali pabandyti susitarti, jei įmanoma, dirbti iš namų.

Jei nori, kad vaikutis gerai jaustųsi su aukle, detaliai jai papasakok, kokia vaiko dienotvarkė, įpročiai, kaprizai, norai ir pan.

O ar tu žinojai, kad antrais vaiko metais jo smulkioji motorika ir dvasinis pasaulio vystymasis tampa gerokai aktyvesnis?

Per pirmuosius metus vaikas gerokai paaugo. Dabar svorio prieaugis nebus toks intensyvus antraisiais vaiko metais, tačiau sparčiai vystysis vaiko kalba, gebėjimas vaikščioti ir visa tai tobulinti. Pirmyn, mažyli!