Tatjanos namuose gyvena Čipas ir Deilas

Tatjanos namuose gyvena Čipas ir Deilas

04. Dec 2011, 00:00

"Čipas ir Deilas"

 

Kas mes su sūneliu? Niekaip negalėjau atrasti tokių pasakų herojų, kurie visiškai mus atitiktų...

{smallpic:1}

 

Tad pagal mūsų santykių idėją - mes - Čipas ir Deilas. Tą patvirtintų ir mūsų tėvelis, kuris, grįžęs vakare namo, randa kambarius tokios būklės, lyg ten visą dieną būtų žaidę keli vaikai, o ne vienas vienerių metų berniukas su mama.

{smallpic:2}

{smallpic:3}

{smallpic:4}

 

O jei rimtai - vaikelio auginimas man - ir pačios savęs atradimas. Kasdien vis nauji iššūkiai! Ir jei anksčiau manydavau, kad vaiką reikia mokyti, jam aiškinti ir rodyti.. dabar aš supratau, kad TAI NUOBODU! Daug linksmiau mokytis kartu su juo. Tereikia palikti suaugusiojo "kiautą", atsipalaiduoti, nusišypsoti ir pažvelgti į pasaulį vaiko akimis. Juk daug veiksmų atlikdavau automatiškai, daug vaizdų mačiau primityviai, daug muzikinių kūrinių grodavo tik kaip fonas, daug smulkmenų lauke tiesiog nepastebėdavau!

 

O su sūneliu - leidžiu ir sau suvaikėti, džiaugtis paprasčiausiais dalykais, leidžiu atsipalaiduoti ir nuoširdžiai juoktis kartu su vaiku. Vasara. Tėvelis parveža iš miško kibirą mėlynių. Nikitą jos traukia it magnetas! Prisiverčiu nesijaudinti dėl mėlynėmis ištepliotų vaiko drabužėlių. Matau, kaip jam smagu mažomis rankytėmis maigyti mėlynes, dėti į burnytę visą saują saldžių uogų. Kaip jam smagu... O kodėl aš taip negaliu? Ir nustebęs tėvelis mato, kaip mama kartu su vaiku terliojasi, piešia ant veidukų, virė – virė košę iš uogyčių... Smagu.

{smallpic:5}

{smallpic:6}

Nikitos pirmas gimtadienis. Jis gavo savo nuosava tortą žaidynėms! O mama tuo pačiu ir džiaugiasi, ir pavydi. Kitą dieną parsinešiau tortą ir sau. Ir išsipildė mano svajonė - valgyti tą skanėstą rankomis... Žinot, be vaiko tikriausiai to nebūčiau padariusi.

 

Ir kasdieniai mūsų žaidimai labiau panašūs ne į auklėtojos – vaiko santykius, o pilnaverčių partnerių. Tikriausiai kaimynai stebisi, kodėl mama taip pat garsiai juokiasi, krykštauja kaip vaikas...

{smallpic:7}

Todėl negaliu sakyti, kad "mano vaikas išdykęs", "mano vaikas labai aktyvus", "mano vaikas nenustygsta vietoj"... Visiems šiems pasakymams tinka MES. Ir prieš akis iškyla vaizdeliai iš filmuko apie Čipą ir Deilą.

{smallpic:8}

Mama Tatjana

Plačiau apie konkursą Mes - pasakų herojai

04. Dec 2011, 18:25

niu fainiai 😉 primiršti buvo man tie herojai, ačiū kad priminėt😀

04. Dec 2011, 15:24

Super!!!! 😀

neri neri 04. Dec 2011, 10:03

šaunuolė 🌷 tiesiog ,kol nebuvo sūnelio ,nebuvo reikalo ,,suvaikėti '' ,o dabar visa tai tiesiog liejasi iš širdies 😀

04. Dec 2011, 06:34

pas jus tikrai neliudna.. manau tu tai puikiai moki, mokejai kai dar ir nebuvo Nikitos tik gal prisilaikydavai... saunuole mamyte, sunlis fainuolis...