Susipažinkime - Gabriel iš Anglijos

Susipažinkime - Gabriel iš Anglijos

13. Aug 2011, 06:00

Susipažinkime su 1 metų 7 mėnesių Gabrieliumi, kuris šį rudenį keliauja į darželį (nursery school).

 

Sveiki, mano sūnelio vardas yra  Gabriel. Jo vardas yra angliškas, nes mes gyvename ir ruošiamės ateityje gyventi Anglijoje. Bet mes jį vadiname Gabrieliumi.

Sūnelis gimė 2010 m. sausio 28 dieną, dabar, kai jam 1 metai ir 7 mėnesiai, jis atrodo taip:

 

 

Kaip ir visiems vaikams, jam labai patinka būti lauke ir suptis ant sūpynių. Taip pat - lakstyti po žaidimų aikštelę.


 

Jis labai domisi knygutėmis ir, kaip tikras vyras, tėčio įrankiais. Taip pat labai mėgsta muziką. Kai jam užeina isterija, paleidžiu vaikiškų dainelių ir jis iš karto nurimsta, pradeda šokti.

Dar Gabrielius labai myli visus gyvunus ir juos vadina "vaaaa". Kai yra galimybė juos paglostyti bei paliesti, Gabrielius būna labai laimingas.


 

 

Kaip ir dera tikram vyrui, jis mėgsta laabai skaniai pavalgyti.

 

 

Kodėl nusprendėme leisti įdarželį?

 

Turbūt, jums smalsu, kodėl leidžiame savo mažąjį berniuką į "nursery school" (darželį)? Pabandysiu atsakyti. Kadangi aš įstojau į kolegiją, o tėvelis studijuoja universitete, tad rugsėjo 14dieną mažasis Gabrielius pravers pirmą kartą "nursery school" duris.

 

Rinkomės iš dviejų darželių, mat sūnus dar per mažas valstybiniam darželiui. Teko rinktis iš dviejų variantų: ar mokėti po £150 per savaitę už privatų, ar leisti į kolegijos arba universiteto darželį nemokamai. Kaip jūs ir nuspėjote, pasirinkome nemokamą variantą. Į kurį tiksliai leisime, dar neaišku, nes čia niekas neskuba, paaiškės tik rugpiūčio 22 d.

 

Kuo skiriasi darželiai?

 

Labiau norėčiau, kad mažasis eitų į kolegijos darželį, mat ten labai maža grupė - apie 10 vaikučių ir ... 7 auklytės :) Jos labai gražiai užsiima su vaikučiais. Kai mes buvome nueję apsižvalgyti, buvo pietų laikas. Vieni vaikučiai labai gražiai valgė visi prie stalo, o pavalgiusieji ruošėsi miegučio. Pačius mažiausius auklytės maitino (tiems vaikučiams gal 6 mėnesiai, o gal ir mažiau, tiksliai nežinau).

Kas man patiko - jie valgė vietoje pagamintus pietus. Matau ir du minusus: 1) vaikai yra įvairaus amžiaus, 2) neturi savo kiemo.

Universiteto darželio grupė yra didesnė ir  turi didžiulį kiemą. Bet aš manau, kad mažesnėje grupėje vaikas bus saugesnis ir juo labiau pasirūpins. Kai buvome kolegijos "nursery school", Gabrieliui labai patiko,  vos tik paleidome iš vežimo, iškart puolė žaisti, o auklytės jį kalbino. Susidariau įspudį, kad jam ten labai patiko ir jis jautėsi gerai. Kai buvome universiteto darželyje, jis miegojo vežime, tad negaliu pasakyti, kaip būtų jautęsis jame. 

 

Asmeniškai man atrodo, kad gal šiek tiek per anksti leisti į darželį, mat mažasis yra labai stipriai prisirišęs prie manęs, bijau, kad palikus darželyje, jis praverks visą dieną, isterikuos ir auklytė nesugebės jo nuraminti. Tada teks mane iškviesti iš mokslų ir man bus gėda pažiūrėti auklytei į akis.

 

Kad išvengtume tokių "cirkų", išsikėlėme sau kelis tikslus iki darželio pradžios:

 

5 tikslai:

1. Atsisakyti visiškai mamos pieno (jau išmokėme miegoti be jo)

2. Išmokti užmigti be mamytės ir tėvelio (šitas mums sekasi labai sunkiai, bet po truputį jau einame link to)

3. Išmokti naudotis naktipuodžiu. Jis jau supranta, ko iš jo noriu, bet bėda ta, kad jis pasako norįs "sssss" tik tada, kai jau tai daro. Nieko, išmoksim.

4. Išmokti pabūti ilgesnį laiką be manęs  (šito išmokom jau beveik, nes ties tuo "dirbame" 3 ar 4 mėnesius, vos sužinojus, kad jis eis į darželį).

5. Nuo kūdikystės (kokių 6 mėnesių) stengėmės stiprinti jo savarankiškumą. Niekada nedarome už mažąjį to, ką jis gali pats pasidaryti. Manau, tai labai svarbu vaikui prieš pradedant lankyti darželį.   


Na, o šio projekto specialistų norėčiau paklausti, gal ką nors reikėtų dar įtaukti į pasiruošimo darbų sąrašą ir išmokti kažko daugiau?


Štai koks tas mano sūnelis Gabrielius. 


13. Aug 2011, 20:22

sveikos dekui uz grazius zodzius 😀 as kalbu su suneliu Lietuviskai o vyras Angliskai ir as su juo vaikstau i dienos centra ir jis bendrauja su vaikais taipogi angliskai tai dauguma angliskai 😀

13. Aug 2011, 10:44

labai idomiai viskas aprasyta😀 ir berniukas grazus😉 sekmes siekiant tikslu 🌷

13. Aug 2011, 10:43

Mūsų vaikai bendraamžiai, mes gimę 201-01-27, bus įdomu lyginti Jūsų ir mūsų pasiekimus. o kokia kalba kalbate su mažuoju?

13. Aug 2011, 09:37

sekmes, grazus berniukas labai😉