Surasti tinkamą mišinuką mažyliui – nelengvas darbas

Surasti tinkamą mišinuką mažyliui – nelengvas darbas

15. Feb 2013, 09:00

„Mamyčių klubas“ vienareikšmiškai pasisako už patį geriausią kūdikiui maitinimo būdą – žindymą krūtimi. Tačiau jei tai neįmanoma, šeimos ima dairytis mišinukų ir išsirinkti tinkamiausią – ne juokų darbas.

 

Konsultuoja vaikų ligų gydytoja Rūta Maciulevičienė

 

Klaidų ir bandymų metodas

 

Kokį pieno mišinuką galima pavadinti tinkančiu kūdikiui? Tokį, kurį suvalgęs kūdikis bus ramus, saldžiai miegos.  Jam gerai augs svoris ir jis normaliai tuštinsis.  Be rimtos priežasties mišinukų keisti nereikėtų.

 

Vaikų ligų gydytoja Rūta Maciulevičienė, paklausta, ar galima kaitalioti mišinius kūdikiams, atsakė, kad mišinukas vaikui parenkamas klaidų ir bandymu metodu, tai yra, reikia parinkti tą, kuris labiausiai tinka. „Jei mišinukas netiko – kūdikis atpylinėja, viduriuoja, jam užkietėja viduriai arba raižo pilvuką, reikia parinkti kitą“ – sako specialistė.

 

Nesivaikyti akcijų ir neklausyti kaimynių patarimų

 

Pieno mišinukų pasirinkimas – didžiulis, todėl paieškose lengva pasiklysti. Ypač, jei pasirinkimo kriterijus – akcijinė kaina, graži pakuotė ar kaimynės rekomendacija. Gydytoja Rūta Maciulevičienė: „Kaitalioti tik dėl to, kad kaitalioti, tikrai nereikia. Nes taip galima sulaukti bėdos - nupirkti mišinuką, kuris vaikui visai netinka. Jeigu mišinukas tiko draugės vaikui, nėra garantijos, kad tiks ir jūsų, nes nėra tobulo vieno, kuris tiktų visiems.

 

Ar tartis su gydytoju dėl mišinuko pasirinkimo?

 

Dėl mišinuko pasirinkimo mamos kartais nedrįsta tartis su vaiko gydytoju, manydamos, kad tai nėra labai svarbu, tačiau be reikalo. Pasitarti su gydytoju, ypač jei vaikas turi tam tikrų problemų (kietėja viduriai, prastai priauga svorio, atpylinėja ir kitos), verta.

 

"Gydytojas gali padėti pasirinkti pieno mišinuką pagal vaiko sveikatos būklę bei mitybos poreikius“ – sako vaikų ligų gydytoja. Pasak jos, kol surandamas tinkantis vaikučiui, kartais gali tekti pamėginti ir vieną, ir kitą ir trečią. Kartais dėl to tenka pasukti galvą ne tik mamai, bet ir gydytojui.

 

Kiek mišinukų išbandėte, kol suradote tinkamą Jūsų mažyliui?

01. Jun 2013, 10:45

Laba diena! Maitinu dukryte misinuku,iskart maitinau (Nutricia) misinuku,dukryte daznai atpilinejo ir uzketejo viduriai. Pakeiciau i Friso(gyvenu Olandijoje,nera dauk pasirinkimo),viskas buvo gerai,Milanai 2 menesia ir 1 sav.su svoriu viskas gerai,bet jau kaip pora dienu nenori valgyti. Pries tai suvalgydavo po 120ml,150ml, o dabar suvalgo vos 100ml,kartais net maziau,vakar nepasitustino. Gal vel reikia keisti misinuka?