SUPER TĖTIS: Mantas ir sūnus Jonukas pamišę dėl žaidimų su mašinomis

27. Jan 2015, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kiekvienas tėtis yra savaip unikalus, vienintelis ir nepakartojamas. Tad nauja rubrika SUPER TĖTIS mums suteiks galimybę jais pasidžiaugti ir pasididžiuoti.

Kas yra super tėtis? Į tokį klausimą kiekviena šeimyna greičiausiai turi savitą atsakymą. Susipažinsime su Jonuko tėčiu Mantu, kuriam viena maloniausių tėčio pareigų – tai žaidimas su vaiku. 

Vilnietis Mantas, paklaustas, ar pagrindiniai vyriški žaidimai sukasi aplink mašinas, tvirtina - taip, mat Jonukas yra pamišęs dėl mašinų, traktorių, lėktuvų, traukinukų. O kuo skiriasi sūnaus ir mamos žaidimai?

“Na, mama su Jonuku gamina valgyti, tarkuoja bulves, žodžiu, viską daro kartu. Tokie moteriški daugiau žaidimai...”, - trumpai paaiškina tėtis.

Pasak Manto, jų šeimoje rūpesčiai, susiję su Jonuku, niekada nebuvo skirtomi į moteriškus ir vyriškus. Jam atrodo, kad tėtis lygiai kaip ir mama turi ir naktimis keltis, ir maudyti mažylį, ir sauskelnes keisti, ir atlikti visus kitus darbus. Na gal išskyrus maitinimą krūtimi.

Ar būti tėčiu išmokstama?

Mantas neabejoja - taip.

“Jeigu ne mūsų šauni mama, tai ir tėtis nebūtų toks šaunus. Pažiūrėjau, kaip Gintarė elgiasi su Jonuku, daug išmokau iš jos. mamos turi tokią vidinę nuojautą. Jos žino, kaip elgtis. Pirmas dienas, pirmus mėnesius aš irgi galvojau, kad žinau, bet supratau, kad mama viską geriau žino”, - šypteli Super tėtis Mantas.

Tėvystė - tai šeima, rūpestis ir kantrybė

Du žodžiai, kurie asocijuojasi pirmiausia su tėvyste, Mantui yra šeima bei rūpestis. O trečias žodis - tai kantrybė. "Tai svarbus faktorius. Kantrybės reikia labai daug. Bet kai pabūni kantrus, pasistengi ir kai pamatai rezultatą, gauni šilumos, meilės, šypsenų, džiaugsmo, tuomet tai atperka viską - visus skausmus, vargus ir liūdesius", - pripažįsta vyras.

Na o didžiausias Super tėčio džiaugsmas – vaiko pasiekimai.

Gintarei, Jonuko mamai, širdį glosto ryšys tarp tėčio ir sūnaus, kurį ji mato šiandien: “Kas yra super tėtis? Tai tas tėtis, kuris visada būna šalia, kai vaikui jo labiausiai reikia. Tam tikrais etapais jo gal reikia mažiau, vėliau jo rolė didėja augant vaikui. Tačiau tėčio vakui reikia visada. Vieniems dalykams reikia super mamos, kitiems - tėčio. Aš jo niekada nepakeisiu, kaip ir tėtis niekada nepakeis mamos".

Iki susilaukę vaikų turbūt mes iš tiesų išmokstame vertinti paprastus ,mažus kasdienius stebuklus. Tai mus jungia, šildo ir paverčia Super šeimyna.