Sunki GABYTĖS primaitinimo pradžia (I)

Sunki GABYTĖS primaitinimo pradžia (I)

20. Feb 2013, 12:00

Auginu mažą nenuoramą Gabiją, kuriai prieš keletą dienelių suėjo lygiai 8 mėnesiai. Lig šiol auga sveika mergaitė, kuri iki pusės metų gėrė tik mano pienelį.  

 

Buvo labai patogu maitinti vien pieneliu. Todėl paskatinta šeimos daktarės primaitinti pradėjau, suėjus lygiai 6 mėnesiams, t.y. prasidėjus 7 mėnesiui. Va ir tada prasidėjo vargai. Mat ji visiškai atsisakė papildomo primaitinimo.

 

Pradžioje mergaitė išsisukdavo stipriai suspausdama lūpytes. Po to sekė – seilinuko susikišimas į burnytę ir galiausiai košytės spjovimas. 

Ech... Tokia pati buvo pirmagimė. Nors ir su ja buvo sunku, bet niekada neskraidinau maisto "lėktuvėlių", nešokau ir nedainavau, kad ji pradėtų juoktis ir galėčiau šaukštelį su maistu įkišti į burnytę. Ir jokiu būdu nemaitinau per prievartą. 

 

Vadovavausi: "nenori ir nereikia, kai norėsi - paprašysi“. Praktika rodo – nutraukus maitinimą pieneliu, kai jai buvo 1,3 metai, pradėjo valgyti kuo puikiausiai. Valgymo metu nevyksta cirkai, neplepa apie ką nors, kad tik nukreiptų kalbą nuo valgymo, nežaidžia su maistu ...

 

Net darželyje gavo pagyrimą, kad, ko jau ko, su mano mergyte dėl valgymo nėra problemų, o kiti vaikai suvalgo košytės "tik ant pusės danties".

 

Štai todėl su mažyle stengiuosi elgtis taip pat. Iš pradžių darėme savaitės pertraukėlę po to keletą dienų ir galiausiai, jei ryte nevalgydavo, tai bandydavau per pietus ar vakare.

 

Praėjo lygiai mėnuo ir štai mergaitė noriai žiojasi, pamačiusi atkeliaujant šaukštelį, kuriame - gardi košytė. Nors geriausiu atveju suvalgo tik 50 gramų, bet labai džiaugiuosi, nes tikiu - po mėnesio bus dar geriau.

 

Kadangi prastai valgėme, tai mūsų valgiaraštis gan skurdus.

 

Gabija yra ragavusi:

 

Iš daržovių:  svogūną, morką bei bulvytę. Beje, nuo bulvytės prasidėjo primaitinimas. Košytes gardinu savo pieneliu, o svogūną, t.y. jo skiltelę duodu į rankytę. Keista, bet tai vienintelė daržovė, kurią noriai dedasi į burnytę;

 

Iš kruopų: ryžių bei grikių košytes, kurias verdu vandenyje ir gardinu vaisiais;

 

Iš vaisių: naminio obuoliuko, banano, pirktinės slyvų tyrelės. Tiek bananą, tiek obuolį duodu į rankytes, kad mokintųsi kramtyti.

 

8 mėnuo – mėsos mėnuo. Gerai, kad vaikų senelis - medžiotojas, tai galės mergytė išragauti tikrai sveikas mėsytes. O apie tai bus kitame bloge.

Mama Sandra

 

Nuo MK redakcijos: Ačiū Sandrai už pirmąjį blogą. Nekantriai lauksime daugiau, kaip gi mažylei sekasi ragauti mėsytę. Laukiame ir daugiau mamyčių, pasiryžusių kas savaitę rašyti po blogą apie vaikučių primaitinimą. Dovanos jūsų jau laukia!

 

Rašyk vaiko papildomo maitinimo dienoraštį ir gauk dovanų

Projektas truks nuo vasario 15 d. iki balandžio 15 d.

Visos projekto dalyvės, nusprendusios kas savaitę rašyti vaikučio primaitinimo dienoraštį, gaus puikių dovanų!

 

FRISO košės

Puikaus skonio FRISO košės!1

 

 

KINELLA sultys

kinella

20. Feb 2013, 13:01

ne 😀 tai nevisa svoguna duodu o tik sonine juostele, kuri placiausia ir po saltu vandeniu nuplauta. Tiek to kvapo ir beliaka bet uztat ziema sveika. Jei dar perbraukia su ,,svoguniniais" pirstukais per nosyte tai isvis gerai jei sloga kokia yra. 😀

20. Feb 2013, 12:03

o tai svogunas akyciu negriausze jai ?😀